avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare sentinta judecatoreasca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare sentinta judecatoreasca

Am cumparat in anul 2008 un teren extravilan , fara a merge la notar cu proprietarul pentru un contract autentic de vanzare-cumparare. In anul 2009 am actionat in instanta vanzatorul, pt. prestatie tabulara, am obtinut o sentinta care tine loc de contract de vanzare-cumparare. Acum am vrut sa intabulez acest teren si mi-a fost solicitata o decizie de impunere pe numele vanzatorului precum si dovada platii impozitului pe venitul din tranzactie. Mergand la administratia fiscala din raza de domiciliu a vanzatorului, mi s-a spus ca acesta este decedat de 2 ani, deci nu-mi poate emite decizia de impunere si nici nu pot plati in contul acestuia. Ce pot eu sa fac in acest caz pentru a-mi intabula terenul si sentinta judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: gianina5 , utilizator 21:54, 20 August 2012
Sentinta judecatoreasca nu se intabuleaza ci se noteaza in evidenta OCPI
Pentru solutionarea problemei cu impozitul pe venitul din tranzactie aveti 2 variante
-actionati in judecata mostenitorii ex proprietarului decedat-varianta care dureaza
-contactati mostenitorii ex proprietarului si solicitati sau pentru urgentarea finalizarii formalitatilor achitati dvs suma aferenta venit pe tranzactie-varianta optima ca si finalizare favorabila dvs
Intentionam oricum sa platesc eu acest impozit pe venit dar la administratia financiara mi s-a spus ca fostul proprietar e decedat. Mostenitorii vanzatorului nu locuiesc in judetul meu sunt la 400 Km, iar la OCPI imi cere decizie si chitanta pe numele vanzatorului. Eu nu mai inteleg acest sistem...si daca mostenitorii nu au un certificat de mostenitor dupa tatal lor( sa zicem) pentru alte bunuri, terenul meu fiind vandut nu poate fi inclus in masa succesorala?
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
gianina5, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cumparat cu chitanta de mana alexa67 alexa67 Buna seara. In 1997 am cumparat un teren cu acte de mana, pe care ulterior l-am pierdut pentru ca mostenitorii vanzatorului au dat mostenirea in judecata si ... (vezi toată discuția)
Imposibilitatea de a plati taxa transfer proprietate teren cumparat msanyo msanyo Am cumparat cu antecontract un teren. Nu am facut nimic prin notar, prin avocat am solicitat instantei pronuntarea unei sentinte prin care sa constate ca ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil dobandit prin mostenire. lore60 lore60 Buna seara! Niste sfaturi ,daca se poate. Fratele meu a cumparat o casa + ceva teren de la o persoana care a dobandit-o prin mostenire de la parinti(tatal ... (vezi toată discuția)