avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... greva ilegala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

greva ilegala

buna.am facut un protest la serviciu de doua zile,domeniul transport public.Am fost acuzati cu greva ilegala si pontati cu cu duoa zile NEMOTIVAT.Este vreun articol sau daca este legal.
Cel mai recent răspuns: Gina Iacovici - Diaconu , Avocat 20:26, 15 Aprilie 2009
Da, este legal, va rog sa observati legislatia in vigoare, respectiv legea 130 din 1996 conform careia este o procedura ce trebuie urmata in vederea declansariii grevei, precum si momentul procedural cand aceasta se declanseaza.
buna.puteti sa-mi sopuneti mai exact.unde sa caut legea130/1996 ca nu gasesc nicaieri ?si daca puteti spune ca in legea 130/1996 specifica sanctionarea angajatului cu NEMOTIVAT la un PROTEST[noi nu consideram GREVA ILEGALA],noi am fost acuzati si sanctionati de primar.
Legea nr.130/1996 nu se refera la greva ... ;) .... ci la contractul colectiv de muncă .
Cred ca va referiti la Legea nr 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca pe care o gasiti aici

[ link extern ]

Pe durata grevei salariatii isi mentin toate drepturile ce decurg din contractul individual de munca, cu exceptia drepturilor salariale.
Buna.Multumesc de raspuns.Dar nu mentionati ca decizia luata de primar este legal cu NEMOTIVAT.Intrebarea:UNDE SCRIE,SPECIFICATI ARTICOLUL DIN LEGEA CA LA PROTEST FARA A PRESTA SERVICIUL,DAR AM FOST IN INCITA INTREPRINDERI SI AM FOST TRECUTI IN ZILELE RESPECTIVE NEMOTIVAT.Am tot cautat si in legea 168/1999 si nu am gasit sanctiunea cu NEMOTIVAT. Si daca pot contesta decizia PRIMARULUI?
Nemotivat nu scrie in lege, dar este mentionata neplata salariului pe durata grevei.
Se poate contesta decizia Primarului, in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Greva in preaviz ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! va rog sa-mi spuneti cate ore trebuie sa efectueze in preaviz un salariat ,care conform legislatiei din cele 20 de zile de preaviz ,a efectuat 64 ... (vezi toată discuția)
Neplata salarii si greva Alexander24 Alexander24 Buna seara, suntem aproximativ 150 de angajati. Nu ne-am primit salariile pe luna trecuta, avand o intarziere de 4 zile. Am decis sa ne prezentam la lucru, dar ... (vezi toată discuția)