avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... greva ilegala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

greva ilegala

buna.am facut un protest la serviciu de doua zile,domeniul transport public.Am fost acuzati cu greva ilegala si pontati cu cu duoa zile NEMOTIVAT.Este vreun articol sau daca este legal.
Cel mai recent răspuns: Gina Iacovici - Diaconu , Avocat 20:26, 15 Aprilie 2009
Multumiri.Nu am fost instiintat scris,doar verbal si aplicat pe fluturasul de salariul.Care este procedura legala,ca am citit ca pot fi instintat termen 30zile si 6luni de decizia disciplinara sau am citit altceva? Am fost de acord sa nu primesc plata pt zilele respective,si am discutat cu directorul si am contestat decizia verbal, sa scuzat spunind ca ordinul a fost de la primarie. Am fost da-ti in judecata pe care au retras plingerea penala,dar pe mine personal ma intereseaza: Daca poate sa ne pontaze pe fluturas cu NEMOTIVAT si daca are acest DREPT printr-o lege,si banuiesc ca numai prin instanta poate anula decizia PRIMARULUI.[trebuie sa dau in judecata primaria?].multumesc.O SEARA PLACUTA.
Are dreptul, in calitate de conducator de unitate, sa ponteze nemotivat orice salariat care absenteaza de la locul de munca. Numai ca in cazul grevel, este o alta situatie. Codul muncii prevede ca contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa salariatului in cazul participarii la grevă. Prin urmare, pe perioada desfasurarii grevei c.i.m. era suspendat din intiativa dvs si nicidecum nu trebuia sa apareti nemotivat.
Numai instanta poate anula o astfel de decizie.
multumesc.
ce sa mai zicem de "protestul" personalului auxiliar al instantei#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greva in preaviz ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! va rog sa-mi spuneti cate ore trebuie sa efectueze in preaviz un salariat ,care conform legislatiei din cele 20 de zile de preaviz ,a efectuat 64 ... (vezi toată discuția)
Neplata salarii si greva Alexander24 Alexander24 Buna seara, suntem aproximativ 150 de angajati. Nu ne-am primit salariile pe luna trecuta, avand o intarziere de 4 zile. Am decis sa ne prezentam la lucru, dar ... (vezi toată discuția)