Buna ziua.
Am si eu cateva intrebari.
Suntem o asociatie de proprietari care nu suntem inscrisi la UAP.
Putem chema in instanta fara sa fim reprezentati de nimeni nici avocat nici memru UAP un locatar restant la cotele de intretinere?
Ce documente sunt necesare la acest dosar?
Chiar daca nu sunteti constituiti in asociatie de proprietari cred ca se poate.
O posibilitate ar fi ca unul din vecini, poate cel care are contract cu furnizorii de apa, salubritate..., si se ocupa de achitarea facturilor, acest vecin sa actioneze in instanta, asistat de un avocat.
Alta posibilutate ar fi ca proprietarii sa convoace o sedinta (un fel de adunare generala) unde sa invite si-un avocat. In aceasta adunare se poate hotari angajare avocatului de catre majoritatea proprietarilor (fiecare cu numele sau in aceeasi actiune),m pentru actionarea in judecata a restantierului.
Noi am avut un caz cand un grup de vreo 12 proprietari au imputernicit un avocat sa-i reprezinte in instanta in vederea evacuarii unui proprietar care ocupase un spatiu comun. Nu avea aprobarea asociatiei dar conducerea asociatiei din acea perioada nu se implica in rezolvarea acestei probleme.
Procesul a decurs normal si judecatorul a hotarat eliberarea spatiului si redarea lui spre folosinta comuna.