avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract matrimonial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract matrimonial

Buna ziua,
Se poate face contract matrimonial astfel incat sotia (viitoare) este de acord ca tot ce are ea,adica 2 apartamente , sa fie bun comun cu viitorul sot , dar nu este de acord ca aceste apartamente sa fie mostenite de copii lui din prima casatorie?
Adica in cazul decesului sotului, nu ar vrea ca mostenitorul lui sa vina si sa ceara partea din cele 2 apartamente....
Se poate?
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 12:05, 23 August 2012
:offtopic:

nu am scris ca este vorba de mine

Oare ?

Am un apartament (...) dar sotul meu a decedat

Sunt la a doua casatorie.Cand am divortat nu a facut partajul.Aveam un apartament luat cu credit ipotecar si o masina luata in rate.Eu am plecat doar cu masina,ramanand sa achit in continuare ratele si ea cu apartamentul si cu ce era in el(mobila noua),ramanand sa achite,la fel,in continuare ratele.
Intrebarea este...daca ea ..

Am urmatoarea situatie....actualul meu sot a renuntat la tot pentru mine,adica la casa ...alte bunuri.


nu am voie sa intreb decat daca este vorba de persoana mea??

Ba da, aveti voie sa intrebati si pt alte persoane care va solicita ajutorul si nu pot intreba si singuri sa zicem, dar corect e sa incepeti cu
Am o prietena care a divortat asa cum ati facut in acel subiect, altfel produceti confuzie si s-ar putea sa va fie sterse mesajele chiar ca dublate daca intamplator, cunostintele dvs au aceeasi problema.


Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
gi-jane2, moderator
Imi pare rau ca am provocat confuzii...nu asta a fost intentia mea.
Am retinut la ce va referiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in urma decesului unui parinte tudorica70 tudorica70 Dupa cum se stie in urma decesului unuia dintre parinti are loc partajul intre copii si sotul supravietuitor. Daca unul dintre copii primeste un imobil prin ... (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala in noul cod civil 2011 Alin Popescu Alin Popescu S-a tot discutat in mass-media pe tema asta pana acum. Proiectul noului Cod Civil ofera posibilitatea sotilor de a alege intre regimul comunitatii legale, cel ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune Lyca Lyca Buna ziua, Sunt casatorita de aproape 11 ani. Sotul meu are contract de vanzare - cumparare (este proprietar) pe actuala casa cu putin timp inainte de ... (vezi toată discuția)