avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... instanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

instanta

in Sighisoara am fost prinsa de radar cu 70 la ora si am fost incadrata la art 100 al 2 din OUG nr 195/2002 (cu viteza mai mare cu 21-30 km fata de cea legala) si i-am dat in judecata cerand anularea procesului fiindca consider ca fapta mea se incadra la art 99 al 2 din OUG 195/2002 (cu viteza mai mare cu 11-20 km fata de cea legala) . am cerut si sa se judece in lipsa mea. nu mi-a venit sentinta acasa ci la primarie prin care zice ca intimatul nu a formulat intampinare(asta nu o inteleg) si ca incadrarea este corecta specificand clar si ei ca s-a inregistrat cu aparatul radar o viteza de 70 km/h. si scrie ca e irevocabila. ce se poate face? si totusi care este incadrarea corecta

va multumesc
ioana ciotea
Cel mai recent răspuns: Dragos Mateescu , Avocat 16:44, 22 August 2012
Fiind o sentinta irevocabila insemna ca nu mai puteti face nimic. Faptul ca intimatul adica politia nu a formulat intampinare inseamna ca nu au depus in scris motive in aparare ci doar probabil planse foto. In privinta incadrarii depinde de viteza pe care trebuia sa o respectati pe acel sector de drum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda radar completata cu erori alinch alinch Buna ziua, Am primit ieri o amenda auto pe care eu o consider completata vag, si anume: - adresa mea este eronata (locuiesc in jud. Suceava, ei au scris ... (vezi toată discuția)
Locul faptei inscris gresit in pv radustraton radustraton Buna seara, In data de 11.07.2021 am fost surprins cu viteza de 114km/h pe un sector de drum cu limita de 60km/h din afara unei localitati ceea ce a dus la ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile Zappo11 Zappo11 Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de ... (vezi toată discuția)