avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... parte vatamata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

parte vatamata

buna ziua,in urma cu trei saptamani am fost talharita,talhari au fost prinsi si asupra lor sau gasit si telefoanele mele mobile si banii mei, am dat declarati si acum sunt chemata la proces ca parte vatamata,ce trebuie sa fac ?eu nu vreau sa merg la nici un proces si nici nu vreau sa imi cheltui bani pe avocati,mi-am recuperat bunurile si vreau ca acest capitol din viata mea sa ia sfarsit fara procese care imi amintesc mereu de drama traita...va rog sa imi spunei cum ma pot retrage din toata aceasta nebunie? daca eu eram plecata din tara si imi trimeteau citatie si eu nu mai veneam in tara ...justitia nu poate sa isi faca treaba si sa ii pedepseasca pe talhari fara implicarea mea? si in plus daca merg la proces nu sunt cu nimic protejata,talhari pot iesi din inchisoare si se pot razbuna,pot sa o faca si din inchisoare .....ce trebuie sa fac sa ies din toata nebunia ..va rog un sfat..multumesc..
Cel mai recent răspuns: PracticMan , utilizator 20:32, 24 August 2012
ar trebui sa va prezentati la proces, altfel sunt sanse ca acestia sa primeasca o pedeapsa mai usoara . Nu inteleg de ce va este frica, daca toti am proceda asa( sa nu ne prezentam ca martori) aceste fapte vor prolifera. Sa nu ne mai miram atunci de ce justitia nu (poate ) sa si faca treaba . Ganditiva ca in locul dumneavoasta, in viitor poate fi in aceasta situatie( sau poate si mai grava ) un membru al familiei dumneavoastra, copil, nepot. Atunci ce ve ti face ?
Cred ca trebuie sa dati dovada de spirit civic. Spuneti ca dumneavoastra v-ati rezolvat problema, in sensul ca ati recuperat bunurile. Deci statul si-a facut datoria fata de dumneavoastra prin organele sale. Acum este randul dumneavoastra sa va faceti datoria fata de societate. Infractorii se tem de justitie, pentru ca se interpune intre ei si faradelegile lor. Sunteti mai vulnerabila in fata lor in cazul in care nu va prezentati la proces. Trebuie sa dovediti acum ca sunteti puternica, si ca si-au ales gresit omul. Eu vad talharia ca una dintre cele mai odioase infarctiuni, sora cu violul, si cred ca nu trebuiesc iertati!
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
PracticMan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie toni1206 toni1206 Buna ziua! As dori un sfat daca se poate in legatura cu urmatoarele: In urma cu doi ani am fost victima unei talharii, in urma careia mi s-a furat geanta cu ... (vezi toată discuția)
Citatie dosar penal elenadeverde elenadeverde Daca sunt citata intr-un dosar penal de talharie in calitate de parte vatamata si nu vreau sa ma duc ce mi se poate intampla sau cum sa procedez ca sa nu ma ... (vezi toată discuția)
Dosar penal furt dintr-o societate comerciala cpisla cpisla Doua persoane au sustras din societate bunuri. Cu ajutorul politiei bunurile au fost recuperate. Societatea a primit acum citatie sa se prezinte la tribunal ... (vezi toată discuția)