avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... o problema ciudata.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

o problema ciudata.

pe 23.11.2007 am avut o altercatie cu fosta prietena de atunci si dupa ce am fost lovit de mai multe ori am ripostat si va dati seama ca nu a fost tocmai bine...i-am invinetit ochiul...a fost la politie mi-a depus plangere a fost la iml a scos certificat medico legal unde scrie ca ea are nevoie de 5-6 zile de ingrijire medicala. am primit amenda administrativa si asa mai departe...am fost scos de sub urmarire penala in data de 15.1.2008.
saptamana aceasta am primit o citatie de la tribunal in care ea ma da in judecata pt daune materiale de 30.000 lei si sa ii platesc salariul de la data incidentului pana in prezent deoarece ea nu a mai putut lucra (in urma loviturii fiind echimoze) asa zice ea...e perfect sanatoasa in prezent ma rog este lenesa...intrebarea mea este..dupa mai bine de un an de la data producerii incidentului plangerea poate fi considerata tardiva? in acea declaratie pe care am primit-o si eu acasa tot ce zice ea este fals mai putin faptul ca am lovit-o...totul pot dovedii cu martori..ce sansa are ea sa castige acest proces? cere niste sume....cel putin ireale....va multumesc si sper sa primesc un raspuns pozitiv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2009
serban_alin, utilizator
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 01:27, 18 Ianuarie 2009
Greseala ta ca nu i-ai invinetit amandoi ochii..Glumesc, Doamne fereste..
Eu zic ca are sanse sa obtina castig de cauza si sa fi obligat la plata unor despagubiri, dar nu 30.000 ron. Suma trebuie justificata. Ea chiar daca nu s-a dus la serviciu, a fost in medical, si acela se plateste.
Oricum, care a fost motivul scoterii de sub urmarirea penala ? Pe ce articol s-a mers ?
lovirefapta prevazuta si ped de art 180. am fost scos de sub urmarire penala si mi sa aplicat o masura administrativa (amenda)...deci nu se poate silutiona prin plangere tardiva? ea cere 30.000 ron daune morale si plata salariului de la data producerii conflictului pana in prezent (14 luni). adica in jur de 45.000 ron....ce imi recomandati...nu se pot lua in considerare si minciunile pe care le-a scris in declaratie?
loviri si alte violente....asta este.
Nu cred ca va trece povestea pe care ati prezentat-o , si nu se va ajunge la o asemenea suma.
Daca a motivat prejudiciul pe lipsa de la serviciu .asa cum a precizat si colegul meu, a fost prost sfatuita la formularea actiunii.
Potrivit legii civile " orice fapta a omului care cauzeaza altuia prejudiciu, obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat , a-l repara." ceea ce inseamna ca poate formula impotriva dvs. o cerere in fata instantei civile. Ramane insa sa dovedeasca prejudiciul, legatura de cauzalitate intre fapta si prejudiciu..etc.Actiunea se prescrie in 3 ani. Va recomand angajarea unui avocat si poate ca ar fi bine sa va ganditi sa formulati si dvs. pretentii...mai ales ca inteleg ca nici ea ..nu v-a lasat in pace....va va explica un avocat amanunte.

av. Ileana Schwarz
am primit 2 concedii medicale unul pe 9 zile si unul pe 5 zile...legate...deci ar cauza asa de mult??? nici eu nu am fost lasat in pace...dar din pacate nu mi-a trecut in cap sa ma duc la IML...am decat martori care au vazut vanataile si Ofiterul de politie care a venit acasa si cu care am fost dus la sectie.....in cererea pe care a depus-o....minte cu nerusinare...oricum am martori in tot ceea ce priveste cum ca as fi dat-o afara din casa si multe altele...
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2009
serban_alin, utilizator
Oricum ar fi,se va judeca .Asta nu inseamna ca va si castiga.

Alte discuții în legătură

Lovita, injurata, amenintata angelrain angelrain buna.am sa scriu scurt ca am vazut ca asa se practica pe aici.am fost lovita injurata si amenintata de catre un individ pe care il cunosc in fata usii lui pe ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala radu_i radu_i Aseara am vrut sa merg intr-un club cu prietena.. ajuns aproape de locatie, am parcat regulamentar.. dintr-un BMW X6 s-a dat jos un smecher mare si gras (cu ... (vezi toată discuția)
Martora. am primit un pumni in ochi din cauza ca m-am dus ca si martor. kakui kakui M-am prezentat ca martor pt. un hot din autoturisme. Ieri in timp ce eram cu alte 5 fete, \\"faptuitorul\\" a venit si mi-a aplicat un pumn in ochi. Sunt toate ... (vezi toată discuția)