avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare in Revisal salariat detasat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare in Revisal salariat detasat

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca trebuie inregistrat in Revisal un salariat la angajatorul la care este detasat. In cazul in care salariatul solicita adeverinta salar pentru obtinere credit, cine elibereaza adeverinta si Raport salariat ( din Revisal)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:19, 22 August 2012
Salaiatul detasat se inregistreaza in REVISAL numai de catre angajatorul care detaseaza , nu si de catre cel la care este detasat.

Art. 4 din HG nr.500/2011:
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
......
e) pentru salariatii detasati, angajatorul de baza completeaza perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea, anterior inceperii detasarii.
...

Potrivit legislatiei in vigoare, adeverinta este eliberata de catre angajatorul acestuia.
multumesc
In Revisal se inregistraza doar contractul individual de munca.Salaratul detasat nu are intocmit un contract individual de munca cu angajatorul la care a fost detasat, insa salariul il primeste de la acesta. In aceasta situatie angajatorul la care s-a facut detasatarea obligatia de a elibera adeverinta de salariu. Angajatorul care detaseaza are obligatia operarii detasarii in Revisal si in consecinta obligatia eliberarii Raportului pe salariat.
Adeverinta este eliberata de catre angajatorul de la care se detaseaza si nu de la cel care maeste detasat , chiar daca cu acesta din urma nu are incheiat un raport de munca.

Salariul il poate primi si de la angajatorul de la care se detaseaza ..vedeti art.47 C.mun.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare dia911 dia911 Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat daca firma noastra doreste sa detaseze 3 persoane. Se face act aditional de suspendare? Cine plateste contributiile ... (vezi toată discuția)
Conventie detasare crysenc21 crysenc21 Ma poate ajuta cineva cu un model de conventie de detasare? Va multumesc, (vezi toată discuția)
Transmitere prelungire detasare in revisal Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Cum se opereaza in Revisal prelungirea detasarii unui salariat?A fost detasat la o soc.1 an,s-a luat acordul salariatului pentru prelungire cu inca 6 ... (vezi toată discuția)