avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intocmire si folosire de procura falsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intocmire si folosire de procura falsa

Fratele tatalui meu este agreat total de fratele bunicii mele dinspre tata. Acest unchi de departe are anumite proprietati, destul de insemnate ca valoare. I-a acordat unchiului meu mai multe procuri, toate pe acelasi model: scrise de mana cu litere de tipar de catre unchiul meu, adica beneficiarul procurilor, semnate de unchiul mai indepartat, respectiv proprietarul terenurilor si apoi autentificate la un notar in stainatate.
intrebari: unde pot sa ma adresez pentru a-l denunta pe cel care se foloseste de o procura scrisa de mana lui si doar semnata de proprietar? care este pedeapsa in astfel de cazuri? este aceasta o infractiune ?

nu ar fi trebuit fie ca procura sa fie scrisa integral de catre cel care o da, fie de catre notar ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:01, 17 Ianuarie 2009
deci in cazul iesirii din indiviziune, se poate face fie prin notariat, fie in instanta. in cazul in care se face prin notariat, notarul trebuie sa ceara o procura olografa, cu apostila de la haga ?

in cazul testamentului, notarul a specificat: " x, care dupa citirea actului a consimtit la autentificarea prezentului inscris si fiind bolnava nu a putut semna a aplicat amprenta degetului aratator de la mana stanga. in baza art. 8 lit. b din legea 36/1995 se declara autentic prezentul inscris" am incheiat citatul.
x are pareza pe partea dreapta si are adeverinta medicala ca este netransportabil.

este bun acest testament ? cum ar putea fi atacat ?

va multumesc.
Pareza nu este o afecţiune de natură a afecta discernămîntul. Dacă e singura boală de care suferă, consimţămîntul este valabil. Cam greu de atacat actul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire prin testament ASPAZIA ASPAZIA Mentionez ca sunt legatara universala a tuturor bunurilor mobile si imobile ale persoanei care m-a crescut. Am fost in tutela dansei pina la terminarea ... (vezi toată discuția)
Este valabil? m.ben m.ben bunicul meu a lasat testament in 1992 unui fiu de-al sau dar desi stia sa scrie si sa citeasca nu a semnat doar a pus degetul pe o foaie scrisa la masina si ... (vezi toată discuția)
Dupa 20 de ani kywy kywy buna ziua domnilor avocati , am si eu o intrebare ; se poate anula un testament de care nu a stiut nimeni timp de 20 de ani ? acest testament este scris de ... (vezi toată discuția)