avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructii provizorii , teren intravilan , linii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructii provizorii , teren intravilan , linii inalta tensiune

Buna ziua,

Suntem firma si detinem un teren in sectorul 3 intravilan. Terenul este traversat de liniile de inalta tensiune de la CET Sud. Teoretic si practic nu se obtine autorizatie de constructie pentru casa sau hala etc, insa dorim sa amplasam containere ca cele din modelul de mai jos, intr-o structura organizata, respectiv 3 randuri a 30 de containere.

[ link extern ]

Amplasarea nu necesita fundatie si nici conectarea la utilitati , concret dorim sa solicitam imprejmuirea terenului cu gard si amplasarea containerelor.Dorim sa facem acest lucru legal adica prin solicitarea unei autorizatii de amplasare sau autorizatie de constructie provizorie ( cu toate ca din ce stim noi containerele nu necesita acest lucru ) si eventualele avize de la transelectrica etc..

In urma unei discutii informale cu cineva de la primarie ni s-a comunicat ca nu o sa primim o astfel de autorizatie pentru ca pur si simplu nu se construieste sub linii cu toate ca

1) Nu e constructie
2) Avizul de la Electrica prevede clar zona minima de protectie care se calculeaza de la axul stalpului/cablului Ex 10 m stanga 10 dreapta
3) cei care au teren la splaiul unirii ( ex Midocar Vitan) au drum si parcare facut exact pe acelasi teren
4) in US sunt companii de electricitate care folosesc terenul exact pentru acest lucru , depozitare in containere.

Zona despre care discutam este incadrata pe planul de la sector 3 ca V1 , respectiv zona verde pe care nu se autorizeaza constructii permanente.

Va rog un sfat
Cel mai recent răspuns: ariaint , utilizator 22:12, 3 Septembrie 2012
traducând textul dvs. ar rezulta amplasarea de : Containere de materiale, containere de depozitare, containere de birou, containere de locuit și sanitare.Solicitați Primăriei o Autorizație cu ”dichis”, adică strict necesară împrejmuirea proprietății dvs. cu mențiunea că doriți eventual a colecta și a evacua apa de infiltrație de pe teren, etc cu ajutorul drenurilor A colecta apele provenite din ploi de pe suprafața unui teren, dintr-o rețea hidrografică etc și turnarea de asfalt în curtea societății cu amplasarea provizorie a unor containere care, oricum nu sunt înalte, nu aduc niciun impediment linilor de înaltă tensiune.Din conținutul informației oferite din video NU rezultă înălțimea containerelor.
2,5 m maxim. Multumesc pentru raspuns. Terenul este intravilan cu folosinta agricola in acest moment. Pt containere e necesara schimbarea utilizarii tinand cont ca nu e constructie ci doar niste cutii metalice in forma organizata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru un teren intravilan agricol, care nu are carte funciara, se poate elibera autozrizatie pentru o constructie provizorie? dy.ciocan dy.ciocan Buna ziua, V arog sa ma ajutati cu un raspuns. Eu am tot cautat pe internet si nu am gasit un raspuns exact la problema mea. Am inchiriat un teren agricol ... (vezi toată discuția)
Amplasare containere sub linia de inalta tensiune Tania1990 Tania1990 Buna ziua, as dorii sa intreb daca e posibila amplasarea a 3 containere maritime in forma organizata pe un teren intravilan, containerele se vor folosi ca ... (vezi toată discuția)
Amplasare container magazin pe teren proprietate personala NineoSix NineoSix Buna ziua Am o nelamurire in legatura cu amplasarea unui container pe terenul meu. Detin un teren de 90 mp si mi sa spus ca e prea mic ca sa imi dea ... (vezi toată discuția)