avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valoare precontract de vanzare cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valoare precontract de vanzare cumparare imobil

Buna ziua,am facut un precontract de vanzare-cumparare cu bunicii mei pentru casa acestora.Eu trebuia sa achit o ipoteca pe acea casa si apoi sa facem contractul de vanzare cumparare.Eu am achitat acea ipoteca ,intre timp bunicii mei au murit.Mai are vreo valoare acel pre contract.La acea casa mai sunt 2 mostenitori fratele meu ,care nu are nici o pretentie si o matusa(ea nu are copii) care ne face ceva probleme.Care ar fi varianta cea mai buna de a intra in posesia acelei case?
Cel mai recent răspuns: adrix2007 , utilizator 13:11, 24 August 2012
Succesorii universali sunt considerați continuatorii autorului lor, deci atât drepturile cât și obligațiile acestuia se transmit prin succesiune, regăsindu-se în patrimoniul succesorilor.

Antecontractul de vânzare-cumpărare reprezintă o convenție prin care părțile se obligă - una să cumpere, iar cealaltă să vândă. Aceste obligații se transmit, după cum spunem succesorilor.

D-voastră ca și parte a acelui contract aveți posibilitatea de a cere executarea contractului - adică să solicitași moștenitorilor să respecte promisiunea de vânzare a autorului lor.
Cel mai avantajos pentru toată lumea ar fi urmarea căii amiabile - încheierea contractului de vânzare-cumprare la notar, dar dacă există neînțelegeri se poate cere executarea antecontractului și în instanță printr-o acțiune prin care se solicită o hotărâre care ține loc de contract autentic de vânzare-cumpărare.
multumesc mul de sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vânzare-cumpărare cotă moștenită dintr-o casă. care pot fi consecințele pentru părțile din precontract dacă ceilalți moștenitori nu vor fi de acord cu vânzarea? Criticul Criticul Aș dori să aflu care sunt urmările și solutionarea unei probleme cauzate de către unul dintre succesori care a făcut un precontract de vânzare a unei ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare teren Unchiul meu (fratele bunicii) a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, care la aceea data era proprietatea strabunicii(decedate) ptr. ca nu ... (vezi toată discuția)
Moștenire în indiviziune. poate face precontract de vânzare-cumpărare doar unul dintre moștenitori? daadi04 daadi04 Casa ramasa mostenire in urma decesului mamei, urmeaza a fi vanduta. Intrebarea este: se poate face un pre-contract de vanzare cumparare pentru un avans doar ... (vezi toată discuția)