avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... coasigurare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

coasigurare

Buna ziua ! Traiesc de mai multi ani, in concubinaj cu o doamna ,pe care o consider ca si sotia mea,dar nu pot sa depun acte de casatorie,din cauza programului incarcat la serviciu. Si sotia mea nu are nici un venit financiar,( a avut o pensie de boala,fiindca a avut si cancer de ovare,sau cam asa ceva,dar acest sistem al nostru,a binevoit sa-i ia pensia,gasind ca la varsta de 57 de ani este buna de munca,si ca angajatorii se inghesuie sa o angajeze)din care motiv vreau sa o iau pe asigurarea mea,ca si coasigurat,si nu stiu daca e posibil. Fiindca peste tot se vorbeste despre rude sau ceva neamuri . Dar am si eu o intrebare....oare nu pot lua pe asigurarea mea pe cine vreau eu ? Va rog,cine se pricepe <sa-mi raspunda si mie .Ca nu ma descurc sa ...pe saitul asta,cum se intreaba si pe cine...
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:48, 24 August 2012
Nu veti putea oferi calitatea de coasigurat pentru concubina dvs.pt. ca legislatia prevede clar care sunt persoanele pt. care un asigurat poate oferi acest statut,si anume:
sotul/sotie si copil/parinte.
Pentru categoria sot/sotie se solicita si actul care atesta casatoria,respectiv certificatul de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala salariu - concubina silster silster De 6 ani traiesc intr-o relatie concubinaj. Partenera mea a avut cancer, si acum este in pensie de boala. Partenera mea are un baiat, care este in liceu. ... (vezi toată discuția)
Și eu sufăr de aceasta boala , cancer de col uterin, îl aveam ... Iuciu.tudorita3@gmail.com Iuciu.tudorita3@gmail.com Și eu sufăr de aceasta boala , cancer de col uterin, îl aveam de zece ani , am fost internată în spital m-i sa făcut biopsia, istagiu 4 ,in 2019 , 14 ... (vezi toată discuția)
Cum obtii o pensie pe caz de boala CristinaIonita77 CristinaIonita77 Buna ziua , ma numesc Cristina , sunt intr-o situatie mai ciudata , parintii mei nu lucreaza mama are 55 de ani iar tata are 57 de ani , ei nu au mai lucrat in ... (vezi toată discuția)