avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare imobil ipotecat la o alta banca
Discuție deschisă în Executare silită

executare imobil ipotecat la o alta banca

Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie:
Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ,mai am un credit de nevoi personale de70000 lei la alta banca care nu este girat cu nimic.La creditul de nevoi personale nu am mai putut plati nimic de vreo 10 luni dar mi s-a retinut din salariul mic pe care il am acuma o treime in acest timp.M-am trezit cu un executor judecatoresc care spune ca imi vinde casa pt. a recupera banii si mi-a dat 30 de zile pt a plati suma datorata care dupa ce am platit 3 ani si jumatate cate 1300 lei pe luna a crescut de la 70000 lei la 90000 lei.Am platit ratele si in conditiile in care nu am avut nici un venit doi ani de zile.Acum as vrea sa stiu daca aceasta banca poate sa vanda un imobil ipotecat la alta banca pt o suma mult mai mare,pentru ca in nici un caz nu am de unde restitui suma si ce solutii as avea? De restructurari,refinantari nu cred ca poate fi vorba pt ca veniturile noastre au scazut mult de tot din 2007 cand am luat creditele.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 11:57, 27 August 2012
Da, poate sa vanda. Rezultatul va fi ca ramaneti fara casa si dator la 2 banci, pt ca banii obtinuti la licitatie, se vor duce la banaca care are ipoteca.
Solutii nu prea cred ca sunt, datoriile sunt prea mari sa le faceti fata.
Creditorul ipotecar de rangul I poate sa vanda imobilul ipotecat pentru recuperarea creantei sale, inaintea celorlalti creditori - garantati sau chirografari. Asadar, banca - creditor ipotecar de rangul I poate sa puna in executare silita garantia prin vanzarea imobilului.
Creditorul în favoarea căruia s-a instituit ipoteca poate să vândă imobilul, dar dacă acolo sunteți la zi cu ratele nu ar avea nici un interes.
Cealaltă bancă ar putea să treacă la executarea apartamentului doar după radierea ipotecii.
Nu sunt probleme cu banca care are ipoteca .Problemele sunt cu cealalta banca pentru creditul negarantat,axcolo nu am putut plati.
Legea nu interzice executarea unui bun cu sarcina asupra sa, insa primul care se va indestula va fi creditorul ipotecar.
Orice creditor poate cere vanzarea bunului acesta fiind in proprietatea dvs ca debitor, in acest caz in care banca e creditor privilegiat avand ipoteca, va fi prima la distribuirea pretului.
Nu m-as baza pe faptul ca bunul ar fi pus la adapost prin ipotecare.

[ link extern ]

www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...


Alte discuții în legătură

Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)
Executare silita ovidana ovidana Sotul meu a decedat in urma cu ceva vreme. Impreuna avem contractate doua credite, unul cu ipoteca si unul de nevoi personale fara ipoteca. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)