avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori
Discuție deschisă în Executare silită

Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori

Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in favoarea bancii? Pot fi ele executate si pornita executarea silita asupra acestor bunuri daca banca are ipoteca pe ele?
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 10:41, 8 Mai 2010
Nu pot fi executate de un creditor bunuri imobile ipotecate in favoarea altui creditor.
Da, ceilalti creditori prin executor pot forta executarea silita a bunului in vederea indestularii creantei acestora.
Deci se pot sau nu se pot executa silit de catre alt creditor bunurile imobile deja ipotecate in fav. creditorului ipotecar de rang 1 ?
Cum spuneam, intre imprumutat (debitor) si banca exista contract ipotecar pe 15 ani.
Banca care are instituita ipoteca de rang I este la adapost fata de ceilalti creditori ai debitorului sau fie ei creditori ipotecari sau creditori chirografari.
Legea nu prevede vreo interdictie in cazul executarii unor bunuri care sunt deja grevate de sarcini. Problema este la distribuirea sumelor. Bunul se vinde si mai intai se va indestula creditorul garantat, sau creditorii garantati in ordinea prioritatii. Oricum creditorul garantat va trebui instiintat despre executare si el isi va depune dovada creantei si a prioritatii in dosar.
Se poate executa dar cred ca mai cu seama trebuie analizata aici eficienta unei astfel de executari, este posibil ca tu in calitate de creditor chirografar in urma acestei executari sa nu primesti la distribuire pretului obtinut mai nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea bunurilor . creditorul ipotecar si cel chirograf Irina S. Irina S. Se pot partaja bunurile proprietate comuna - cf.prev.art.400 ind.1 cpc, in situatia in care asupra acestora (imobile) exista o ipoteca de grad 1? Ce se ... (vezi toată discuția)
Executare imobil ipotecat la o alta banca lolica69 lolica69 Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)