avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei

Buna ziua,

Spuneti-mi ce drepturi are tatal, dupa nasterea copilului sau, in cazul in care acesta nu mai are o relatie cu mama copilului si nici nu se implica pe perioada sarcinii sau pentru cele necesare dupa venirea pe lume a copilului.
Daca il recunoaste, poate cere custodie comuna?
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 13:47, 26 August 2012
am inteles.
atata timp cat el nu se implica prea mult, din nici un punct de vedere, dar il va recunoaste, ma gandesc ca am sanse de castig custodia totala, daca dovedesc ca nu a participat material pe timpul sarcinii si nici nu va participa, tot material, la nastere.
oricum veti depinde de dansul, pentru ca va avea dreptul de a cere un program de vizita...
stiu. asta ma enerveaza f tare, ca i se da dreptul sa vina din an in paste, este foarte convenabil sa iti asumi o asa responsabilitate.
multumesc fumos inca o data. m-am lamurit.
Daca va recunoaste copilul, poate aparea si dupa 10 ani in viata lui, va obtine drepturile fara mari probleme.
Este si cazul meu, v-o spun din proprie experienta.
Nu a contribuit cu nici 1 leu, nu s-a interesat de cum creste, daca e sanatos sau nu, a aparut dupa 3 ani, si-a cerut drepturile si acum are program de vizita, vacante, etc. Plateste pensia atat cat vrea, dar "drepturile" lui sunt mai presus de obligatii, legea este asa cum este, deci...asteptati-va la surprize neplacute, daca este un tata ranchiunos si va dori sa va sicaneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva de comun acord irinajud irinajud Buna ziua Am o fetita in varsta de 2 ani si 6 luni.La momentul nasterii certificatul de nastere a fost emis fara mentionarea tatalui. In urma cu un an am luat ... (vezi toată discuția)
Decăderea din drepturile parintesti doru58 doru58 Fiica mea are un copil in varsta de 5 ani, recunoscut de tata, poarta numele de familie al tatalui.Ambii parinti sunt de acord ca, tatal sa ,,decada,, din ... (vezi toată discuția)
Buna, as avea si eu o nelamurire am un baiat dintr-o relatie si acuma vrea sa il dau pe tatal copilului in judecata pe test de paternitate... anisca anisca intrebarea mea ar fi daca as putea obtine custodia exsclusiva tin sa mentionez ca copilul are 5 ani si nu l-a cautat deloc pana acuma.L-am dat in judecata in ... (vezi toată discuția)