avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara si rezidenta in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara si rezidenta in strainatate

buna seara,

In urma divortului din 2007 fostul sot trebuia sa plateasca o pensie alimentara de 500 ron lunar , in perioada sept 2010-dec 2011 a platit decat 250 ron (pt ca mai mult nu avea). doresc sa stiu daca pot recupera diferenta de bani pt acea perioada si daca da cum trebuie sa procedez.
Incepand din acest an eu si copilul avem domiciliul in strainatate , in acest caz tatal trebuie sa plateasca pensia alimentara pt ca se 2 luni nu am primit nimic.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:08, 31 August 2012
1. Da, puteti recupera diferenta de pensie neachitata, iar pentru recuperarea debitului puteti pune in executare hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere prin intermediul unui executor judecatoresc.
2.Da, este obligatia subzista in continuare, insa trebuie sa indicati tatalui minorului adresa unde sa expedieze banii sau sa puneti la dispozitia acestuia un cont bancar.
Daca ati efectuat deja acest demers, atunci puteti formula si o plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al. 1 lit. c) c.pen.- abandonul de familie, pentru ca poate asa isi reaminteste ca are o obligatie ce trebuie indeplinita lunar fata de minor.
Multumesc pt raspuns !
va rog sa-mi spuneti daca sunt obligata sa duc copilul in romania cf programului de vizitare( mai ales ca el este la scoala si nici nu vrea sa mai auda de el pt ca pana acum nici nu la interesat de copil , la sunat copilul de nenumarate ori sa vina sa-l vada dar eu spunea ca nu are timp ). fostul sot ameninta ca va face tot posibilul sa duc copilul in tara de 2 ori pe luna
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
adrianaadriana, utilizator
Pensia alimentara o puteti primi pe ultimii 3 ani chiar si pe cale de executare silita.
Calculati de la ultima prestatie.
Aveti dreptul de a primi pensia si pe ultimii 5 ani insa doar daca vrea el.

Este greu de spus daca va poate obliga judecatoreste sa aduceti copilul in tara.
Sunt aspecte destul de complicate.
Incercati sa luati legatura cu avocatul dvs. pentru a discuta in concret cum va veti apara in caz de proces.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ce scrie in sentinta cu privire la programul de vizita ?
buna seara,

in hotarare nu scrie absolut nimic de dreptul la vizita, decat ca copilul imi este incredintat mie spre crestere si educare .

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizitarea minorului conditionat de plata pensiei alimentare llm llm Buna seara! Daca in sentinta de divort nu este mentionat niciun program de vizita, doar suma ce reprezinta pensia alimentara, iar prietenul meu nu si-a mai ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita camelot camelot sunt proaspat divortat, desi nu am sentinta de divort definitiva . in sentinta s-a specificat ca am dreptul sa-mi vizitez copilul de doua ori pe luna: a ... (vezi toată discuția)
Perioada vizita minor dupa divort Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna seara! in trecut am mai avut probleme si cu ajutorul vostru le-am rezolvat! sper ca ma puteti ajuta si in acest caz: sunt divortata din aprilie ... (vezi toată discuția)