In urma divortului din 2007 fostul sot trebuia sa plateasca o pensie alimentara de 500 ron lunar , in perioada sept 2010-dec 2011 a platit decat 250 ron (pt ca mai mult nu avea). doresc sa stiu daca pot recupera diferenta de bani pt acea perioada si daca da cum trebuie sa procedez.
Incepand din acest an eu si copilul avem domiciliul in strainatate , in acest caz tatal trebuie sa plateasca pensia alimentara pt ca se 2 luni nu am primit nimic.
V-ati scos :D.
Poate obtine un program de vizita daca cere dar mai rarut avand in vedere distanta, insa cel mult veti imparti cheltuiala daca va fi vb sa trimiteti copilul in vacanta in Romania.
Poate cere sa-si vada copilul si in tara in care sunteti, va sta la hotel pe banii lui si va avea program cu copilul.
Ce isi imagineaza el ca va fi.. e doar vis.
eu niciodata nu am avut nimic impotriva sa-l vada cat am fost in tara , dar acum baiatul are 11 ani si nu mai vrea sa auda de el mai ales sa-l mai si vada, pt ca a inceput sa realizeze ca il cauta decat atunici cand era certat cu sotia sau cand nu era implicat in nici o relatie. iar cand copilul il suna si ii spunea sa vina la el acesta ii spunea ca nu are timp .
Astazi i-am trimis un mail cu noua adresa unde il gaseste si am primit acest raspuns din partea lui
"Si nu tu dai ordine unde se poate vizita copilul, voi face in ASA fel sa-l aduci de doua ori pe luna in tara. Iar dacă te-ai pricopsit in Italia ce mai vrei pensie?milionarii nu se preteaza la 100 euro care in curând va fi doar 30:)))ASA ca mai gândește-te.
Aspectele astea se vor discuta daca va cere un program de vizita, asa ca pastrati emailul respectiv.
Si da, doriti pensie ca banii i se cuvin copilului , nu-i plateste pentru dvs. Dupa doua luni de neplata a ei, ii puteti face plangere penala.
Mai exista varianta sa luati legatura cu un executor sa-i puna poprire pe salariu.. daca are.
Va trebui sa va citeze acolo unde sunteti, mai ales ca puteti proba ca l-ati instiintat. Daca va citeaza din rea credinta unde nu locuiti, puteti contesta in anulare.
Urmariti pe portalul judecatoriei de pe raza unde ati avut domiciliul in tara, dupa numele dvs, incercati si cu numele lui.. vedeti ce apare daca apare, verificati lunar.
Dreptul la vizita
camelot
sunt proaspat divortat, desi nu am sentinta de divort definitiva . in sentinta s-a specificat ca am dreptul sa-mi vizitez copilul de doua ori pe luna: a ... (vezi toată discuția)