avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită infiintare poprire creanta pentru tert poprit
Discuție deschisă în Executare silită

infiintare poprire creanta pentru tert poprit

am primit o adresa de infiintare poprire creanta de la un executor ,societatea avand calitate de tert poprit. ce trebuie facut ,avand in vedere ca societatea nu are datorii fata de debitor . care sunt pasii ce tebuie urmati? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters258804 , utilizator 15:02, 28 August 2012
Chiar daca societatea nu are datorii catre debitor in prezent,poprirea se poate infiinta si pentru veniturile viitoare.
Ba pardon, poprirea nu se poate infiinta decat pentru raporturi juridice existente. asadar, daca intre tertul poprit si debitor nu exista niciun raport juridic, poprirea nu poate fi infiintata. Daca vor exista raporturi juridice in viitor, atunci executorul trebuie sa trimita o noua adresa de poprire, pentru a indisponibiliza acele sume datorate in viitor.
Daca exista raport juridic si sunt datorate sume in viitor, deci sunt sub termen suspensiv, de asemenea se poate infiinta poprirea.
Jocandi Causa a scris:

Daca exista raport juridic si sunt datorate sume in viitor, deci sunt sub termen suspensiv, de asemenea se poate infiinta poprirea.

Eu la asta m-am referit,stimabile.
Am inteles. Eu am vrut sa ii ofer dlui un raspuns complet. Va deranjeaza?
Am vrut doar sa se evite confuzia.Va deranjeaza?
Rog moderatorii sa stearga offtopicul,prezentandu-mi scuzele de rigoare pentru postarea de fata.
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
ContSters258804, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare salariat gh3gh1 gh3gh1 s-a primit la unuitate o adresa de infiintare a popririi pe salariul unui angajat. Ce inseamna ca tertul poprit trebuie sa indisponibilizeze si sa consemneze ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)