avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie de cass
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie de cass

Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc cass daca am vandut o casa in luna septembrie 2011. La notariat am achitat impoxitul pe tranzactie. Nu sunt salariata.
Am cerut adeverinta de venit de la Fisc si figureaza aceasta tranzactie si venitul din dobanzi
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:38, 27 August 2012
Conform art.77 indice 1 din Codul fiscal,la transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal se datoreaza impozit.La Titlul IX indice 2,la Capitolul III - CASS privind persoanele care realizeaza alte venituri,precum si persoanele care nu realizeaza venituri,nu figureaza ca platitori persoanele care efectueaza operatiuni de transfer proprietati imobiliare.Nici la art.257 din Legea 95/2006 a sanatatii,nu este prevazuta obligatia de plata a CASS pentru astfel de venituri.Tranzactia figureaza ,probabil cu scopul de a evidentia veniturile obtinute si nu pentru plata CASS.In ce priveste veniturile din dobanzi,acestea fiind venituri din investitii,daca nu aveti realizate venituri din pensii sau alte venituri,prevazute la art.296 indice27 din Codul fiscal,trebuie platita CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil mirellapaun mirellapaun in anul 2011 am fost asigurata la sanatate ca persoana fara venit,am platit contributie ianuarie-decembrie 2011 - 5,5% la salariul minim pe economie.in august ... (vezi toată discuția)
Cass pentru mostenire aura242 aura242 In anul 2012, la 5 ani dupa decesul tatalui, am dezbatut succesiunea prin care mi-a revenit un teren. La notariat mi s-a eliberat certificat de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Contributia de asigurari de sanatate marusca marusca Fiica mea se afla in urmatoarea situatie.In luna septembrie 2012,fiind salariata,a cumparat de la bunica ei o cota de 1/2 din imobilul bunicii.Ulterior ... (vezi toată discuția)