avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extindere/modificare destinatie imobil - punere in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extindere/modificare destinatie imobil - punere in legalitate!

Buna seara,
Am o mare rugaminte la dumneavoastra daca ma puteti ajuta:
- am mostenit un imobil care apare in acte atat in Extrasul CF cat si in evidentele autoritatilor locale.
Problema este ca am solicitat un credit la banca si trebuie sa ipotechez acest imobil fiind vorba de casa + teren.In documentele ce le am de la imobil apare casa + teren formata din 3 camere,bucatarie,1 baie si anexe,doar ca eu lucrurile la evaluare s-au schimbat in momentul de fata figurez cu 4 camere ,1 bucatarie si 2 bai.Aceste extinderi sau modificari au fost realizate de catre tatal meu si care nu a mai modificat RLV-ul,pentru ca nu s-a extins nimic ci doar in aceleasi masuratori s-au schimbat practic destinatiile spatiilor din casa.
Cei de la banca imi solicita punerea in legalitate a imobilului conditie pe care eu am acceptat-o si pe care as vrea sa o fac cat mai repede posibil.
Ma puteti ajuta sa imi spuneti ce inseamna si ce trebuie sa fac,pentru ca din cate am inteles aceste constructii au fost intabulate odata si trebuie doar pe baza noului RLV a raportului de evaluare si a unei declaratii sa le depun la Oficiul de cadastru?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: fiip , utilizator 16:21, 18 Septembrie 2019
Ce anume se mentioneaza in certificatul de mostenitor ca ati mostenit ? Dar in contractul care a stat la baza lui ? Doar 3 camere si ceea ce ati mentionat in intrebare? Deoarece depinde foarte mult de ceea ce este mentionat in aceste acte ca sa va pot da un raspuns corect. Nu se face modificarea unei carti funciare in ceeace priveste componenta unui imobil doar prin declaratie notariala. Procedura este mai complexa si presupune trecerea pe rol a suprafetei in plus. Daca nu aveti autorizatie de schimbare de destinatie si de extindere este posibil sa nu puteti sa faceti modificarea in cartea funciara. Actele trebuie sa corespunda ca sa puteti solicita modificarea atat a cadastrului cat si a cartii funciare. Reveniti cu completari. Depinde si unde este situat imobilul. Pentru Bucuresti sunt necesare mai multe detalii.
Imobilul este in Arad,din punct de vedere al masuratorilor acestea indica ca nu sunt extinderi sau majorari de suprafate,situatia este neschimbata.
In actele de dobandire este stipulat simplu casa + teren si suprafetele.
Aceste autorizatii nu exista de extindere pentru ca nu s-a extins nimic,si nici de schimbare a destinantiei.
Nu s-a afectat structura de rezistenta acele modificari dateaza din anul 2005 iar eu de atunci nu am facut altceva decat sa zugravesc fatada atat si nimic mai mult,iar pe teren restul constructiilor sunt constructii usoare ce nu au fost supuse evaluarii deoarece nu erau intabulate.
Ceea ce este deja intabulat nu este extins decat schimbat destinatie,iar banca imi cere punerea in legalitate,adica sa intabulez ceea ce defapt si de drept e intabulat doar ca in aceeasi suprafata in loc de 3 camere am 4 acuma (a 4 camera este in locul unei bucatarii care s-a transformat in camera si baie) iar sopronul alipit casei si din constructie fixa si care bineinteles apare intabulat,este noua bucatarie singura modificare o reprezinta izolarea sopronului,zugravitul ei si inlocuirea geamului de lemn cu unul termopan.
Iar ceea de a 2 constructie care e si aceea intabulata practic a fost o spalatorie cu un sopron si o magazie care acuma sunt reunite sub un simplu atelier.
Iar constructia a 3 era un garaj care s-a daramat si e o terasa.
Oricum cred ca ori cei de la banca au gresit ori evaluatorul iar eu acuma ca sa imi vad banii trebuie sa reintabulez ceea ce am,dar care defapt exista doar ca sunt schimbate destinatiile,si nu stiu cum sa fac ca sa scap un pic mai ieftin si sa nu mai fie nevoie de proiect si autorizatii.
Cei de la primarie imi spun ca e o prostie si ca nu e cazul si ca s-a prescris termenul si ca din punctul lor de vedere,ceea ce eu am facut acolo e in regula si se impune doar notarea in CF cu publicarea Incheierii si modificarea pe grila de impozitare la AFP,care din punctul meu de vedere e ok ca asa voi plati mai putin,decat cat platesc acuma.
Tinand cont de acestea dvs ce ma sfatuiti.
Multumesc mult!
Buna ziua, as vea sa stiu ce conditii si care sant demersurile pentru a pune in legalitate un duplex construit in 2007. Autoriazatia este expirata, dar am facut expertiza in anul 2018, Primaria nu este de acord sa ne dea receptia ca nu am respectat distanta de 3m intre vecini. In rest proectul este respctat. Avem semnatura favorabila din partea vecinilor in fata notarlui. Au trecut 12 ani de la autorizatie si nu putem intabula cladirea. Astept un raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2019
fiip, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compartimentare casa schimbată total Nick9n Nick9n Bună ziua. Am găsit o casă de cumpărat, însă compartimentarea casei, potrivit documentelor de la intabulare, nu corespund cu ce am văzut la fața ... (vezi toată discuția)
Este obligat parchetul sa cerceteze falsul in inscrisuri oficiale, chiar daca intervenit prescrierea faptelor? atinas atinas In anul 2005 un functionar de la cadastru a falsificat pur si simplu foaia de avere a unui coproprietar din imobilul in care detin si eu un apartament, ... (vezi toată discuția)
Intabulare extindere casa ipotecata Dete Dete Buna ziua, Am o problema destul de delicata. Am obtinut un credit ipotecar de la banca si am ipotecat cu o casa veche (doua camere) si terenul aferent.Am ... (vezi toată discuția)