avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Consignment stock
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Consignment stock

Incerc sa startez aceasta aplicatie cu ajutorul:
- unui furnizor din Austria (care produce si livreaza marfa intr-un depozit din Romania al unei terte parti);
- unui depozitar din Romania (care receptioneaza pe baza de aviz - emis de producator catre depozitar - marfa produsa in Austria; livreaza la cererea firmei mele aceasta marfa tot pe baza de aviz - emis de depozitar catre firma mea - si comunica firmei din Austria cantitatile si gama de articole livrate catre firma mea).
In momentul livrarii firma din Austria va factura.
Dept. Financiar din cadrul firmei mele sustine ca firma din Austria trebuie sa factureze marfa aplicand TVA. Parerea mea este ca nu trebuie, chiar daca marfa a stat - nefacturata - pe teritoriul Romaniei pana la livrarea catre mine.
Intrebarile sunt: Cine are dreptate, de ce si in baza carei legi. Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:23, 29 August 2012
Inteleg ca firma din Austria va factura catre "depozitar" iar depozitarul catre firma dvoastra.
In acest moment nu mai conteaza cum va factura firma din Austria catre depozitar, depozitarul va factura catre firma dvoastra cu tva.

O achizitie intracomunitara presupune ca marfa sa fie transportata dintr-un stat comunitar in alt stat comunitar (sa existe dovada transportului). In cazul dvoastra, firma dvoastra nu detine un document de transport din care sa rezulte ca marfa a venit la dvoastra din alt stat comunitar decit Romania.
Cred ca nu am fost indeajuns de explicit (am meteahna aceasta tocmai din dorinta de a da toate detaliile necesare ).
Firma din Austria ramane propietara marfii pana cand aceasta marfa ajunge la mine. Ea doar depoziteaza aceasta marfa in spatiile acestei a treia parti.
Mentionati in postare ca depozitarul receptioneaza marfa primita de la furnizorul din Austria pe baza unui aviz. In baza acelei receptii aceste bunuri intra in gestiunea sa.
Dvoastra afirmati ca marfa va este livrata pe baza avizului intocmit de depozitar care este firma romaneasca.

Cele de mai sus duc la concluzia ca este vorba de o vinzare in regim de consignatie, ceea ce presupune ca firma din Austria va factura catre depozitar cel tirziu la sfirsitul lunii numai marfa pe care acesta din urma a livrat-o.
In acest caz furnizorul din Austria va factura catre depozitar (fara tva), iar catre firma dvoastra marfa va fi facturata de catre depozitar cu tva.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primire marfa in custodie si facturare(obligatii legale si fiscale) giuseppe07 giuseppe07 In cazul unui magazin(constructii) se doreste ca marfa primita de la furnizor sa nu mai fie facturata la momentul primii .(probleme de cash , ... (vezi toată discuția)
Marfa in regim de consignatie bernadette bernadette Buna ziua Am o problema si as dori daca ma poate ajuta cineva Am achizitionat marfa din UE pe care pe baza unui contract incerc sa vand in regim de ... (vezi toată discuția)
Marfa pe aviz adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca pot sa livrez unui client marfa (produs finit) pe baza de aviz si sa facturez in momentul in care incasez ? Societatea livreaza ... (vezi toată discuția)