avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe magazin produse alimentare online
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

magazin produse alimentare online

Buna ziua.
M-ar interesa care sunt pasii de urmat pentru deschiderea unui magazin online ce comercializeaza produse alimentare ambalate si cafea/bauturi alcoolice. Imi trebuie vreun soi de autorizatie in acest sens sau se completeaza doar o declaratie pe proprie raspundere din care sa reiasa ca produsele sunt depozitate in conditii optime?
Si inca ceva, daca intentionez sa cumpar anumite produse din afara tarii, se percep taxe vamale in cazul cafelei si bauturilor alcoolice, chiar daca acestea provin tot dintr-o tara membra a UE??
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 17:52, 4 Octombrie 2012
Va trebuiesc mai multe "soiuri" de hartii si declaratii. O parte tin de infiintarea unei forme legale pentru desfasurarea activitatii, partea cea mai usoara de altfel, infiintarea unui SRL, etc., dupa care urmeaza partea cea mai grea unde obligatoriu va trebuie ajutorul unui contabil bun. Deasemenea mare atentie cu depozitul, aceste produse nu pot fi depozitate intr-un apartament... Va trebuie si codul de depozitari, de obicei acest cod pe produse alimentare aduce mari necazuri=amenzi!
Multumesc pentru raspuns, insa as dori o parere f avizata in acest sens, intrucat am auzit mai multe variante si nu e doar un subiect de dat cu parerea . Apropo de ce ziceti dvs, credeti ca toate magazinele ONLINE, caci la mediul online ma refer, au depozite? Haideti sa fim seriosi. Plus ca faceam referire strict la produse ambalate, NU mezeluri, NU produse refrigerate, nu produse vrac.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
deliutzza, utilizator
D-voastra cred ca ati venit pe acest site sa intrebati despre lucrurile legale. Asa ca pe mine nu ma intereseaza ceea ce se intampla ilegal, iar sfaturile mele, care sunt absolut competente si legale suna asa cum le-am exprimat mai sus. De exemplu, zahar ambalat in pungi de plastic(nici macar de hartie ca sa poti motiva ca trage umeaza, etc.) sau ulei ambalat in sticle de plastic asa cum il intalnim in mall, ca sa va dau doar 2 exemple repede, credeti ca sunt mezeluri sau produse refrigerate? Nici nu va puteti inchipui, ce conditii de depozitare trebuie sa indeplineasca. Dati o fuga pana la cea mai apropriata Directie Sanitar-Veterinara si intrebati daca am dreptate sau nu.....Evident, veti afla varianta legala si nu cea ilegala pe care spuneti ca o practica multa lume....
Chiar va multumesc. Insa insist si eu. Daca ar fi asa cum sustineti dvs., 99% din magazinele alimentare ar insemna ca sunt in neregula. Nu am vazut NICAIERI intr-o alimentara sa fie depozitate altcumva decat "la gramada" sau oriunde este loc zaharul, uleiul, etc. Si nu a zis nimeni ca magazinul meu va presupune existenta unui stoc. Exista posibilitatea sa aduc produsul in momentul in care imi este comandat, din alta parte.
Intrebarea mea nu se referea la modalitatea LEGALA sau nu de depozitare, ci in primul rand la PASII care sunt de urmat pentru deschiderea unui magazin online. Imi deschid un SRL si apoi...ce urmeaza? Ce tip de autorizatii imi trebuiesc? Sau...si mai simplu: CUI trebuie sa ma adresez pentru a-mi raspunde la aceste intrebari? Exista vreun birou de asistenta in acest sens?
1.Daca citeati cu atentie va scrisesem mai sus ca daca doriti niste raspunsuri mai mult decat competente si in care sa aveti si incredere(nu asa ca pe aici unde ne mai dam si noi cu "parerea"-dupa parerea d-voastra), adresati-va unei Directii sanitar-veterinare(caci ei sunt unul dintre cele mai importante organe de control la acest capitol)si veti afla de acolo ce conditii (legale) trebuie sa indepliniti pentru tipul acesta de activitate pe care doriti sa-l desfasurati.
2. Dupa ce infiintati SRL-ul, va faceti rost de un depozit chiar si mic si va luati autorizatiile pe propria raspundere(dupa ce va infiintati si un punct de lucru).
3. Iar daca asa procedeaza marea majoritate a magazinelor on-line(dupa cum spuneti d-voastra), sa ne livreze cafeaua sau zaharul sau mai stiu eu ce din dormitorul apartamentului, de langa coltul patului unde doarme patronul si daca nu mai e loc prin casa, punem si in debara sau in baie, ma lipsesc !

Alte discuții în legătură

Activitate sediu social dorin123 dorin123 Buna ziua, Doresc sa infiintez o SRL cu codul CAEN 4791-Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet. Sediul social va fi ... (vezi toată discuția)
infiintare srl cu sediu social garsoniera locuita terminus1 terminus1 Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate infiinta un SRL pentru un magazin virtual cu sediu social intr-o garsoniera cu o singura camera in care si locuiesc ... (vezi toată discuția)
Firma pe internet alman95 alman95 Buna ziua, -ce tip de societate comericala ar fi indicata astfel in cat,firma va fi pe numele mamei mele,dar ma voi ocupa absolut eu. -pot sa fac in asa fel ... (vezi toată discuția)