avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Activitate sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Activitate sediu social

Buna ziua,

Doresc sa infiintez o SRL cu codul CAEN 4791-Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet. Sediul social va fi intr-o camera a unui apartament. Ce activitati se pot desfasura la sediul social? Pot depozita marfa(cateva kg) acolo? Pot avea si activitate de birou acolo? Pot vinde acolo? Toate aceste lucruri trebuie trecute in declaratia pe proprie raspundere model 3? Ce demersuri mai trebuie facute?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 14:51, 15 Noiembrie 2012
Ce trebuie sa retineti este ca pentru tot ce se numeste produs alimentar trebuie sa aveti un spatiu special alocat, un depozit. Nu conteaza faptul ca este zahar ambalat sau malai ambalat, sticla ulei, trebuie depozit, asa spune legea. Ca o parte vand cum spuneam in alt post din apartament produse alimentare este impotriva legii si sincer nici eu nu as cumpara de acolo...
Daca mai sunt produse de papetarie, etc. parca mai merge....
Activitate de birou puteti avea acolo. Si se completeaza declaratia model 2 la infiintare.
Casa de marcat fiscala.
Nu sunt produse alimentare. Aveti dreptate cu modelul 2 si nu 3(greseala mea). Deci pot depozita marfa acolo? Pot prelua comenzi acolo?
In principiu, sa zicem ca nefiind produse alimentare, daca vine cineva in control ar fi mai intelegator, dar ca regula sa stiti ca va trebuie un depozit separat de locuinta d-voastra!
Ca activitate in sine de comert on-line totul este OK din apartament!
In cazul in care in acel spatiu doriti sa faceti mai mult decat activitati specifice pentru sediu social si comertul on-line de produse, aveti mare grija la autorizarea activitatii desfasurate in acea locatie. Obligatoriu autorizatie de functionare de la primarie (care, printre altele, include schimbare de destinatie a spatiului -din spatiu de locuit in spatiu comercial)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin produse alimentare online deliutzza deliutzza Buna ziua. M-ar interesa care sunt pasii de urmat pentru deschiderea unui magazin online ce comercializeaza produse alimentare ambalate si cafea/bauturi ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de infiintarea unui magazin online Victorius Victorius Buna tuturor! Va rog frumos sa acordati sprijinul dvs in clarificarea urmatoarelor nelamuriri. As dori sa infiintez un SRL avand ca activitate principala ... (vezi toată discuția)
infiintare srl cu sediu social garsoniera locuita terminus1 terminus1 Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate infiinta un SRL pentru un magazin virtual cu sediu social intr-o garsoniera cu o singura camera in care si locuiesc ... (vezi toată discuția)