avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract comercial- obligatie de a face
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract comercial- obligatie de a face

Buna ziua,
In cazul unui contract de antrepriza, beneficiarul refuza sa semneze situatia de lucrari, procesul verbal de receptie finala dupa ce antreprenorul a executat intreaga lucrare si nu a facut nicio plata. A fost urmata procedura prealabila a concilierii dar degeaba, beneficiarul nu a raspuns la nicio adresa. Este posibil sa formulez actiune in instanta pentru a-l obliga la recunoasterea situatiei de lucrari si sa semneze p-vb de receptie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: panduruv , utilizator 15:33, 6 Martie 2015
bine inteles, este si obligatia lui din contract, are obligatia de a prelua lucrarile.....cu obiectiuni sau fara, sau sa refuze motivat......
Multumesc, mai am cateva intrebari:
1. Care este temeiul de drept? (exceptand clauzele contractuale)
2. Care este valoarea taxei judiciare de timbru?
3. Pot cere proba cu expertiza pentru a se constata starea lucrarilor? si anume, ca sunt finalizate?
Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand, multumesc pentru rasuns.
Nu s-a semnat nici procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Lucrurile stau in felul urmator: a fost o lucrare de scurta durata, exista contract semnat, antreprenorul a executat lucrarea si la final beneficiarul a refuzat sa mai lase muncitorii sa mai intre pe santier. Nu a raspuns la adresele noastre, la telefoane, mail-uri nimic. Mai mult, in contract scrie ca in termen de X zile ei tb sa se pronunte cu privire la procesele verbale trimise, dar ignora complet.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
ContSters189303, utilizator
Luați in considerare si prevederile H.G. 273/1994. Acolo sunt prevăzute condițiile legale in temeiul cărora se realizează receptia lucrărilor de construcții. D-voastra, in calitate de executanti, aveți obligația de a notifica beneficiarul cu privire la finalizarea executarii lucrărilor care au format obiectul contractului si sa-i solicitati ca in termen de ... zile (acest termen e prevazut de obicei in contract) sa procedeze la convocarea comisiei de receptie, comisie care va întocmi procesul - verbal de receptie la terminarea lucrărilor, cu sau fără obiectiuni, după caz. Deci, pentru a se realiza receptia si d-voastra aveți obligatii. Studiati textul de lege indicat anterior si veți înțelege exact despre ce e vb. Sper ca v-am fost de folos!

Alte discuții în legătură

Neconvocare comisie receptie anna2000 anna2000 conform hg 273/1994 am comunicat investitorului data terminarii lucrarilor si am solicitat convocarea comisiei de receptie. vremea trece, comisia ... (vezi toată discuția)
Comisia de receptie a lucrarilor elyababau elyababau Buna ziua! Lucrez la o societate comerciala care in urme unei licitatii publice a fost declarata castigatoare si in baza unui contract a executat o ... (vezi toată discuția)
Receptia finala a unei lucrari finantate de sapard serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Am dori si noi un sfat cu privire la receptia finala a unei lucrari finantate de SAPARD. Astfel, la o investitie finanatata de SAPARD a fost respinsa o ... (vezi toată discuția)