avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... informarea salariatilor cu privire la modificarea CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

informarea salariatilor cu privire la modificarea CCM

Poate un angajator sa modifice CCM - pe care au semnat cei 2 reprezentanti ai angajatilor - fara a informa toti salariatii cu privire la aceste modificari tinand cont de prevederile legii 467/2006 (Legea privind stabilirea cadrului general de informare si consultare a angajatilor)?
Cel mai recent răspuns: andreeae2 , utilizator 13:59, 30 August 2012
Un ccm nu poate fi modificat unilateral , ci doar prin acordul partilor.
CCM a fost semnat de reprezentantii angajatilor - in numar de 2 alesi printr un PV de alegere care nu mi a fost pus la dispozitie de catre DRU si niciun angajat nu a fost consultat in alegerea celor doi - dar dupa modificare niciun angajat nu a fost informat despre modificare si nici postat pe Intranet.
Cf. legii 467/2006 nu trebuia sa fim informati despre modificarea CCM?
Art. 5. - (1) Angajatorii au obligatia sa informeze si sa consulte reprezentantii angajatilor, potrivit legislatiei in vigoare, cu privire la:
c) deciziile care pot duce la modificari importante in organizarea muncii, in relatiile contractuale sau in raporturile de munca, inclusiv cele vizate de legislatia romana privind procedurile specifice de informare si consultare in cazul concedierilor colective si al protectiei drepturilor angajatilor, in cazul transferului intreprinderii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultarea sindicatului Radamante Radamante 1. Conducerea executiva a unei firme este asigurata de catre un director. 2. In Regulamentul de organizare se precizeaza ca: \" Pentru realizarea ... (vezi toată discuția)
Imixtiune - sindicat? Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, in unitate se desfasoara negocierea CCM-ului iar angajatorul vrea sa informeze salariatii (non-membri de sindicat, in proportie de 45%) de stadiul ... (vezi toată discuția)
Negociere contract colectiv de munca varu_alin varu_alin Buna ziua, In vederea negocierii contractului colectiv de munca la nivelul unitatii ce informatii, documente se pot cere de la angajator? Multumesc. (vezi toată discuția)