avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune-vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune-vanzare cumparare

Proprietarul unui sfert dintr-un imobil poate face act de vanzare cumparare fara acordul celorlalti mostenitori ?(1 disparut de 50 de ani si unul cu domiciliul necunoscut). Daca nu, ce poate face daca doreste sa nu mai aiba in proprietate acest imobil, respectiv sa platesca impozitul la stat?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 10:40, 20 Ianuarie 2009
am citi si speta: am inteles din ea ca daca ceilalti coproprietari si-au delasat proprietatea din 1990 unii iar unul din anul disparitiei sale 1950 as putea totusi sa invoc uzucapiunea. gresesc?
Depinde de uzucapiunea aplicabilă, cea prevăzută de codul civil sau cea prevăzută de Decretul - lege 115/1938.

Luaţi legătura cu un avocat.
Buna ziua,

nu trebuie lasat la o parte si faptul ca persoana este disparuta. Poate chiar decedata. In acest caz trebuie va trebui urmata procedura declararii judecatoresti a mortii iar apoi sa vedeti cine este succesorul acestuia pentru a va putea judeca cu acestia.
Cred ca aceasta situatie va duce la intarzieri serioase. Pana la procesul de uzucapiune ar mai fi ceva timp.
In orice caz, problema este f delicata si oricat ati studia nu va veti descurca fara un avocat de civil.

av. Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate uzucapa coindivizarul prin folosinta neintrerupta si netulburata a unei parti din podul comun avb_grup avb_grup buna ziua, va rog o sugestie cu privire la urmatoarea problema. Intr-un imobil exista trei co-proprietari; fiecare detine cate un nivel in proprietate ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune pe noul cod 2011 !!! tibors tibors 3 coproprietari pe un imobil. Doi din acestia au parasit legal tara (in 1960) si ar avea peste 100 de ani de la data nasterii lor. Nu au mai dat vreun semn ... (vezi toată discuția)
Dreptul de prorietate ContSters48919 ContSters48919 In conditiile in care proprietarul nu se intereseaza de proprietatea sa timp de peste 20 de ani, nelocuind la adresa mentionata, neplatind impozite, nevizitand ... (vezi toată discuția)