avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire stationare taxi putin mai complicata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire stationare taxi putin mai complicata

Buna ziua!

In data de 22.08.2012 am avut un accident cauzat de celalalt sofer implicat, din care au rezultat numai avarii (serioase). Am completat constatul amiabil, omul fiind corect, recunascandu-si vina. Dupamasa fiind, n-am mai putut merge la C*******a (RCA-ul l ui) pt ca nu mai aveau program. Cand am aflat de la service-uri si de pe net cat sunt de rai platnici (3 service-uri mi-au spus ca nu repara masina, pentru ca astia nu platesc+ cele 235.000 de rezultate din google pt "C*******a nu plateste") m-am dus direct la firma unde am Casco, am deschis dosar de dauna cu regres pe RCA-ul vinovatului. Intrebarea mea este daca pot sa ma duc acum la Asiguratorul vinovatului sa cer despagubiri conform art.45 din ordinul CSA 14/2011:
Art. 45.Despagubirile se stabilesc prin hotarare judecatoreasca, in cazul in care:
1. se formuleaza pretentii de despagubiri pentru lipsa de folosinta a bunului avariat ori distrus, pentru partea respectiva de despagubire, cu exceptia lipsei de folosinta a mijloacelor de transport cu care persoana prejudiciata isi realizeaza obiectul de activitate si pentru care detine licenta si autorizare in acest sens, dar numai pentru timpul normat necesar efectuarii reparatiei pagubelor produse la mijloacele de transport. Partea de despagubire aferenta lipsei de folosinta se determina luandu-se in calcul tarifele pentru transporturi de marfuri sau de persoane, practicate de pagubit la data producerii pagubei. Sarcina probei apartine pagubitului si se face cu inscrisuri doveditoare;
Service-ul a calculat aproximativ 39 de ore necesare reparatiei, macar banii astia as vrea sa-i recuperez, fara sa iau in considerare ca masina sta deja de o saptamana si va mai sta cine stie cat.
Masina este inca in service, dar cand va fi gata, va trebui sa semnez acolo ca nu mai am nici o pretentie fata de Asiguratorul meu casco si nici fata de persoana vinovata de accident. Asta inseamna ca legea scrie un lucru si ei vin cu un formular si o anuleaza? Mentionez ca in contractul Casco scrie clar ca pierderile datorate lipsei de folosinta a vehicolului nu se despagubesc. Va rog sa ma ajute cineva care stie precis, ca sa nu ma duc acolo nepregatit. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Asigurare rca CRISTY40 CRISTY40 In urma cu aproximativ o luna am avut un accident rutier din vina unui alt conducator auto care mi-a dat polita lui de asigurare RCA. Masina mea (Mercedes ... (vezi toată discuția)
Rca kaz kaz Buna ziua Detin o firma taxi, am avut un accident rutier in care eu sunt pagubitul. Ce demersuri trebuie sa fac pentru solicitare despagubire pentru zilele ... (vezi toată discuția)
Polita rca - licenta taxi lukeluk lukeluk Buna ziua. Am avut un accident in care eu am fost vinovat. Am intrat cu masina in spatele unui taximetru. Am fost la societatea unde am RCA-ul si s-a ... (vezi toată discuția)