avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... anti santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

anti santaj

salutare forumisti,

o amica se simpte santajata de un fost coleg de servici. Ce anume ar trebui sa faca si cum ar putea sa se apere.

Imi puteti spune si ce cadru legal ar trebui citit pentru o mai buna documentare?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:23, 2 Septembrie 2012

Art. 194 cod penal reglementeaza infractiunea de santaj
"Constrangerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi in mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
Cand constrangerea consta in amenintarea cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani."

Poate depune plangere penala la politie sau parchet daca amica se afla in aceasta situatie, i-ar fi de folos daca ar avea o dovada in acest sens

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografiere fara aprobarea persoanei fotografiate mirceapetre mirceapetre Cum se poate face o reclamatie daca cineva iti face o fotografie fara aprobare si te ameninta ca o foloseste in alte scopuri decat cele corecte. (vezi toată discuția)
Talharie sau furt? bogosianu bogosianu Daca o persoana x cere bani persoanei y, persoana y ii da bani de frica, ce infractiune o comis persoana x? (vezi toată discuția)
Santaj ?! blue_lion blue_lion Sa zicem ca am ichiriat un apartament unui individ cu contract inregistrat la fisc. Individul nu a mai platit chiria. Eu avand o conversatie cu tatal sau I am ... (vezi toată discuția)