avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contestatie procedurã
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contestatie procedurã

Bună ziua! Vă solicit nişte sfaturi în legătură cu următoarea problemă: Firma unde lucrez a participat la o licitaţiei deschisă, pentru atribuirea unui contract, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Prin comunicarea rezultatului procedurii am aflat că oferta depusă a fost respinsă, pentru că nu respectă cerintele tehnice, total neadevarat si putem sa demonstram acest lucru. Suntem nemultumiti ca nu s-au solicitat clarificari, si daca ei considerau ca oferta nu respectă caietul de sarcini trebuiau sa o declare neconforma, nu? Este legal un astfel de motiv de respingere, in conditiile in care criteriul era pretul cel mai scăzut, iar pretul nostru era mai scazut fata de ofertantul castigator? Merită să depunem contestatie la CNSC?
Cel mai recent răspuns: iuly7 , utilizator 08:42, 31 August 2012
In primul rand, oferta dumneavoatra a fost respinsa deoarece a fost considerata neconforma, chiar daca aveti pretul mai scazut - potrivit legislatiei: ofertele considerate neconforme sau inacceptabile trebuie respinse obligatoriu (vezi art. 81 din HG nr. 925/2006). Comisia de evaluare are obligatia de a stabili care sunt clarificarile si completarile formale sau de confirmare (vezi art. 78 din HG nr. 925/2006). Daca dvs considerati ca propunerea tehnica era conforma aveti tot dreptul sa faceti contestatie si sa castigati. Atentie!!! In comunicarea privind rezultatul procedurii autoritatea contractanta trebuia sa va comunice si motivele concrete care au stat la baza deciziei de respingere, detaliindu-se argumentele în temeiul cărora oferta a fost considerată inacceptabilă şi/sau neconformă, îndeosebi elementele ofertei care nu au corespuns cerinţelor de funcţionare şi performanţă prevăzute în caietul de sarcini (vezi art. 207 , alin. 2 lit. b din OUG nr. 34/2006).
Autoritatea contractanta a descris motivele respingerii, insa nu a facut referire ca oferta ar fi neconforma. Nu ar trebui specificat expres acest lucru, pentru ca altfel da de inteles ca ar fi admisibila? Nemultumurile noastre se refera la faptul ca nu au fost solicitate clarificari, or având in vedere criteriul de atribuire, din comunicare s-ar putea trage concluzia ca am pierdut din cauza cerintelor tehnice, si nu pretul a fost cel decisiv. Totodata nu s-au comunicat avantajele ofertei castigatoare in raport cu oferta noastra. Credeti ca invocand aceste motive in afara de partea tehnica, avem vreo sansa oricat de mica?
Asa cum am mentionat mai sus comunicarea trebuie sa prevada motivele concrete care au stat la baza deciziei de respingere. In cazul in care nu s-a respectat prevederile art 207 puteti face contestatie in termen.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare rezultat castigator licitatie carroponte2005 carroponte2005 Buna ziua, Ma intereseaza sa aflu daca AC are indatorirea/obligatia de a transmite in afara de comunicarea unui ofertant a carui oferta a fost respinsa, si ... (vezi toată discuția)
Numar minim particpanti licitatie anjinsan anjinsan Buna Ziua, As dori sa va descriu urmatoarea situatie: La o licitatie publica deschisa pentru achizitionarea unui produs se prezinta trei ofertanti. Doi ... (vezi toată discuția)
Formular de oferta soazig soazig Licitatie deschisa, cumparare / furnizare, criteriu de atribuire: pretul cel mai scazut. In formularul de oferta, sunt evocate urmatoarele: \\"Intelegem ... (vezi toată discuția)