avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mansardare acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mansardare acoperis

Intentionez sa iau cu acte de proprietate o suprafata utilizata ca uscator, aflata la ultimul etaj al blocului, deasupra apartamentului meu. Care sunt conditiile pentru a trece pe numele meu acest spatiu comun si acoperisul blocului de deasupra celorlalte 3 apartamente (in eventualitatea unei mansardari)?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:36, 5 Septembrie 2012
Uscatoria de sus face parte din proprietatea comuna si are acelasi regim ca si terasa.
Cei care o ocupa pentru depozitare, o fac in virtutea dreptului la folosinta, desi e normal ca acolo sa fie uscatorie si sa o foloseasca toti proprietarii de pe scara.
Daca nu o folosesc toti, atunci cei care abuzeaza de dreptul de folosinta ar trebui sa plateasca si chirie care sa fie acumulata in fondul de reparatii al blocului, bani care sa fie folositi la diverse lucrari de intretinere si reparatii ale scarii.

In rest, daca ati citit Decizia CCR, ati vazut ca proprietatea comuna nu se poate vinde.

Se poate concesiona pe o perioada mare de timp, in schimbul platii unei chirii, dar asta nu va permite, dupa parerea mea, sa modificati constructiv partea luata in concesiune deoarece v-ar trebui autorizatie de constructie care se da pe baza dreptului de proprietate.
Multumesc pentru raspuns. O ultima intrebare, pentru varianta concesiunii cine este decidentul? asociatia de locatari sau structura abilitata din cadrul primariei? si care este cvorumul pentru decizie, cumva cele 2 treimi?
Asociatia de proprietari este decidentul. Asta pentru inchiriatul (concesiunea) spatiului.
Trebuie mai intai sa obtineti acordul comitetului executiv si apoi a 50% +1 dintre proprietari.

Numai pentru modificari constructive este nevoie de autorizatie de constructie de la primarie.
Revin cu intrebarea, in cazul concesiunii care sunt conditiile? termene de concesiune, alte implicatii.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
savio66ro, utilizator
Conditiile si termenele le stabiliti dumneavoastra printr-o cerere si o oferta catre presedintele asociatiei de proprietari.
Depuneti o solicitare de concesionare a acestei terase pentru o perioada de 500 de ani si oferiti un leu pe luna (am exagerat ca sa fie poate mai relevant), aratand ca pe aceasta terasa intentionati sa obtineti (pe baza unui proiect) aprobarile de la primarie si celelalte institutii abilitate in scopul construirii unui restaurant cu functionare 24 din 24 (am exagerat iar intentionat).
Presedintele asociatie va discuta cererea, propunerea dumneavoastra in comitet si o sa va raspunda. Raspunsul poate fi refuz total sau ca asociatia este de acord dar in alte conditii: contractul pe maxim 49 de ani, suma lunara de plata 200 euro, folosirea spatiului numai in interesul familiei dumneavoastra fara public si subinchirieri, clauze referitoare la utilitati, s.a.m.d.
Negociati, discutati, participati la prima adunare generala si obtineti aprobarea acesteia, intocmiti tabele cu semnaturi, vedeti ce conditii impune primaria si celelalte institutii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare, inchiriere sau concesionare a unei uscatorii intr-un bloc de proprietari ContSters276546 ContSters276546 Buna ziua! As vrea sa stiu cum pot folosi uscatoria unui bloc de proprietari cu acte in regula. Este un bloc cu 40 de proprietari si in principiu sunt de acord ... (vezi toată discuția)
Cumpararea uscatoarelor din scara blocului aricostel2006 aricostel2006 Buna ziua.Puteti sa ma ajutati?Vreau sa imi fac..din cele trei spalatorii..care se afla la et.3..intre cele doua uscatorii,la blocurile vechi din Brasov,un ... (vezi toată discuția)
Concesionare uscatorie Lochness Lochness Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei ... (vezi toată discuția)