avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata contributiei de sanatate pt PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata contributiei de sanatate pt PFA

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns; sunt angajata cu contract si PFA din 2009; vreau sa stiu daca pentru veniturile incasate pe PFA trebuia achitatata contributia la sanatate si daca da cum e mai bine sa procedez acum fiindca banuiesc ca este vorba de o suma mare, formata din cobtributie+penalitati; va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:32, 30 August 2012
Contributia la sanatate se plateste pentru orice suma incasata ca venit indiferent ca mai aveti contract de munca undeva si se plateste si acolo. Cel mai bine ar fi sa incepeti sa dati cate ceva sa se mai diminueze din debit
Aveti raspunsul aici :
[ link extern ]
Mai trebuie achitata vreo contributie in afara de cea pentru sanatate? multumesc.
Daca sunteti si salariat sau nu realizati pe P.F.A. un venit anual mai mare de 3 salarii medii pe economie, nu mai aveti de plata alte contributii in afara de impozit si C.A.S.S.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii platite de titularul unei p.f.a. mihaidumitrescu mihaidumitrescu Daca realizez venituri din profesii liberale, dar sunt si angajat cu contract de munca pe o perioada nedetreminata la un SRL, unde am asigurare si firma ... (vezi toată discuția)
Somatie anaf plata sanatate carmensaru carmensaru Am avut un PFA din 2004, suspendat in 2010, si radiat in 2012, cu certificat de atestare fiscala. Am primit in Decembrie 2013 somatie de plata pentru plata ... (vezi toată discuția)
Conditii plata cas aminamiriam aminamiriam Buna ziua! Sunt cadru didactic cu 16 ani vechime in invatamant. In anul 2015, salariul meu net nu a depasit 1290 de lei. De la data de 15 septembrie 2015 am ... (vezi toată discuția)