Sunt angajata a unei firme de 6 luni (CIM perioada determinata), si astazi am semnat prelungirea pentru inca 3 luni (dintr-o eroare a celor de la firma, deoarece trebuia sa semnez pentru perioada nedeterminata). Actul respectiv a fost inregistrat si intrebarea mea e cand este cel mai devreme cand se poate face un nou act aditional de trecere a contractului pe perioada nedeterminata, de preferinta inainte de trecerea celor 3 luni (mi s-a spus ca vor incerca luna viitoare, eu as dori sa stiu ce zice codul muncii).
Va multumesc anticipat, Athena
Am semnat un act aditional de prelungire a contractului cu inca 3 luni. Contractul il aveam pe perioada determinata pt ca asa face angajatorul cu toti angajatii noi. Contractul trebuia sa se faca pe perioada nedeterminata, dar din cauza unei erori (aparea la ei ca am absente nemotivate si eu de fapt nu am avut, dar de asta si-au dat seama ulterior) mi-au facut prelungirea pe perioada determinata. Am vorbit cu ei si au zis ca o sa incerce luna viitoare sa remedieze, de aceea voiam sa stiu daca e necesara asteptarea.
Puteti semna un act aditional pentru modificarea duratei CIM din determinata in nedeterminata, oricand, insa inainte de expirarea termenului pt care s-a incheiat CIM pe durata determinata.
Pentru linistea dvs., referitor la inregistrarea in revisal a celui de-al 2-lea act aditional, puteti solicita angajatorului in temeiul art. 8(3) litera "b" din HG 500/2011, "copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind înscrierile referitoare la persoana sa şi/sau un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul general de evidenţă şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării. "
Am inteles cum stau lucrurile din punct de vedere legal, acum ramane de vazut ce rezolv eu cu ei. Va multumesc pentru raspuns si pentru timpul acordat.
O zi buna, Athena
Se poate face oricand un act aditional la CIM pe perioada determinata pentru modificarea duratei contractului din perioada determinata in perioada nedeterminata.
Carnet de munca
elyababau
Am un angajat caruia i-am prelungit durata contractului de munca cu inca 2 luni. cum notez in carnetul de munca la rubrica "mutatia intervenita" PRELUNGIT ... (vezi toată discuția)
Neconcurenta
angel_3ro
daca am lucrat la o firma care facea softuri, si vreau sa plec la unul din clienti, pot fi actionata in justitie pe motiv ca pot diculga secrete de servici?
(vezi toată discuția)