avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... durata muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

durata muncii

Buna seara! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
un magazin nou infiintat vrea sa angajeze in ture dupa cum urmeaza:
schimbul I de la ora 8.00-14.00 de luni pana vineri si duminica, iar sambata de la 8.00-16.00.
schimbul II de la ora 14.00-21.00 de luni pana vineri si weekendul liber.
Asta ar insemna ca intr-o saptamana angajatii de pe schimbul I lucreaza 6 ore/ zi de luni pana vineri si duminica, iar samabata 8 ore; rezulta 44 ore/sapt.
Iar in a doua sapt la sch II vor lucra 7 ore/zi de luni luni pana vineri; 35 ore/sapt.
Adunate la luna nu se depaseste norma de 160 ore/luna, insa nu stiu cum sa inregistrez in CIM, si anume: voi trece norma intreaga de 8ore/zi; 40 sapt? Va trebui sa le dau liber doua zile/sapt pt weekendul in care lucreaza? Va trebui sa le dau spor pt zilele lucrate in weekend? si daca se da spor, il inregistrez si in revisal, avand in vedere ca nu lucreaza toate weekendurile din luna? Multumesc anticipat! #-o:(
(1) Se trece norma intreaga.
(2) Pentru sfarsitul de saptamana lucrat se dau doua zile libere consecutiv.
(3) Se da spor de lucru pentru zilele nelucratoare lucrate chiar daca nu le lucreaza pe toate. Sporul nu are valoare minima (poate fi si 1 leu).
(4) In ReviSal acest spor il inregistrati in functie de modalitatea acordarii lui: in cota procentuala sau in valoare absoluta.
Completez cu o intrebare: daca eu ii voi da cate 2 zile libere pt weekendurile lucrate asta inseamna ca durata muncii pe luna este mai mica de 160 ore, in cazul acesta ii mai pot trece norma intreaga? Sau sa trec fictiv un alt program fix de cate 8 ore pe tura, lucru un weekend da, unul nu, cu doua zile consecutive libere sapt urmatoare, pentru ca orele din luna sa fie de 160?
Sporul de weekend nu este spor permanent , este un spor ocazional asa cum este cel de noapte, pentru lucru suplimentar.Nu se trece in REVISAL, se va reflecata in veniturile realizate ale salartiatului.Este intr-adevar un procent dar se raporteaza la week-endurile lucrate si care difera de la luna la luna. Nu poate fi cunatuificat ca un spor permanent care se rapoteaza la salariul de baza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor pentru ore suplimentare steluta79 steluta79 Buna ziua, In firma mea, sunt 2 angajate, care lucreaza prin rotatie si sambata, cate 5 ore (o sambata - o salariata, a doua sambata - cealalta ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu miezul miezul Buna ziua , as vrea sa ma ajutati cu un calcul , am sa va prezint programul meu de munca , aceasta este de luni pana duminica in care 2 zile sunt libere dar ... (vezi toată discuția)
Program de lucru cristin20 cristin20 In cazul unui magazin se lucreaza in doua ture alternativ a cate 6 ore/zi luni - vineri, samabata duminca cate 6 ore cu liber pentru fiecare tura o sambata ... (vezi toată discuția)