avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce trebuie facut cand vecinii cresc pasari si animale ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce trebuie facut cand vecinii cresc pasari si animale exat langa gardul de hotar

buna ziua,
locuiesc in mediu rural, si am vecinii sin fata cat si din spate care cresc pasari si animale. nu m-ar deranja cu nimic acest lucru dar pasarile (peste 15) le au exat langa casa si langa gardul meu(eu am construit acest gard pe langa gardul existent deci este pe locul meu) in conditiile in care dupa ce am construit gardul ei au anulat "gardul" care il aveau (ceva din niste sarme si fier beton infipt in pamant) si toate mirosurile vin la mine. deasemenea au si porc care tot langa gardul meu este. deci mai ales vara cand este cald nu pot sa deschid un geam de mirosurile care vin, plus sunt si multe muste, chiar si soreci si sobolani. am construit gard cu fundatie jos si in sus din lemn inideea ca mai stopez din aceste mirosuri dar nu am reusit mare lucru.
va rog sa-mi spuneti ce pot face? daca exista legal o posibilitate de ai determina sa-si mute pasarile si porcul mai departe de casa? daca pot reclama la protectia mediului sau la inspectia sanitar-veterinara deoarece nu este nimic amenajat si toata mizeria ramne pe loc.
Cel mai recent răspuns: Veronica Iorga , utilizator 23:16, 3 Februarie 2021
Sa mutati locatia cresterii animalelor nu! In schimb puteti face reclamatie(si chiar vin pe teren sa constate) la Directia de sanatate pentru mizeria creata, soareci, sobolani! Pot sa le aplice amenzi pentru mizerie. Dar va spun din experienta, chiar daca le tii tarcul si cotetul in care le cresti in curatenie luna, tot miroase, dar este adevarat mult mai putin!
Cresterea animalelor impune existenta autorizatiei sanitar-veterinare si respectarea normelor specifice. Sunt supuse controlului sanitar-veterinar si expoatatiile nonprofesionale.
[ link extern ]
Fara nici un spirit de gluma, tot in intravilan, "vecinul" meu creste porci, gaini, rate, porumbei, albine, are caini si pisici. Singura solutie: inchiderea ferestrelor in situatiile de poluare a aerului.
Cresterea animalelor pentru consumul propriu, nu in sensul desfasurarii unei activitati economice aducatoare de venit, nu necesita autorizatie sanitar-veterinara... Din practica si din materialul pus la dispozitie tot de d-voastra @eraz
Circumscriptia sanitar-veterinara, prin personalul desemnat executa controlul sanitar-veterinar (art.26(2) si art.38(1) si (2) al exploatatiilor nonprofesionale (A.I.2-3/Anexa nr.1) care sunt sau nu sunt aducatoare de venit.
Cu aceasta ocazie, vecinul va trebui sa se inregistreze din punct de vedere sanitar veterinar.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
eraz, utilizator
Cu respect va aduc la cunostiinta ca nu trebuie sa fie inregistrat si autorizat ca sa fie supus controlului..... Intrebati la o Directie sanitar-veterinara si va veti lamuri mai usor....
A fi supus controlului nu este echivalentul a fi obligat sa te inregistrezi! Inca de pe vremuri erai obligat sa permiti agentului veterinar sa-ti vaccineze cainele impotriva turbarii sau gainile impotriva a nu stiu ce boli, sau porcul impotriva pestei porcine. Nici acum nu au disparut aceste reguli numai ca din lipsa de fonduri nu mai vine nimeni! Credeti-ma, cunosc foarte bine situatia!

Alte discuții în legătură

Creșterea unui număr mai mare de porci în gospodarie Angelescu lilica Angelescu lilica Daca exista o norma sau regulament sa cresti mai multi porci intr-o gospodarie (cati porci ai voie sa cresti )daca ,e nevoie de autorizatie Unde ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Constructie 13anamb 13anamb buna ziua -De 5ani am o casa la \\"tara\\". Am pus in ghilimele tara pentru ca in acte scrie oras Boldesti Scaieni, Cartier Seciu, dar in realitate este ca la ... (vezi toată discuția)
Crescatorie de gaini si porci langa locuinta vecinului dianami dianami Buna seara, Unde trebuie sa ma adresez daca vecinul creste gaini si porci (langa casa mea) iar mirosul si zgomotul provenit de la animale este deranjat ... (vezi toată discuția)