avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie copil

Buna ziua,
Anul 2010 am lucrat fara intrerupere 8 ore/zi, anul 2011 si 2012 am lucrat 2 ore/zi, 10 ore pe saptamana. Intrebarea mea este daca pot intra acum in somaj si daca pot beneficia de indemnizatia de copil? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:56, 31 August 2012
1. - Daca ati lucrat cu 2 ore pe zi in ultimii 2 ani nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Trebuia ca in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni cotizate la somaj, luni lucrate cu 8 ore pe zi.
- Daca ati lucrat cu 2 ore pe zi atunci cele 24 de luni fac 6 luni a cate 8 ore pe zi.

2. Beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului aveti venituri din salarii (chiar si cu 2 ore pe zi), din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului Catalina-voicu11 Catalina-voicu11 Buna ziua. Lucrez cu contract de munca din septembrie 2014, iar in luna august 2015 angajatorul urmeaza sa imi inceteze contractul (doar o luna) . Pentru a ... (vezi toată discuția)
Drept concediu crestere copil cgeorge cgeorge buna ziua. Pentru a beneficia de dreptul la indemnizatie pentru cresterea copilului cat este norma minima de munca avuta in ultimele 12 luni? 2 ore este de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil? alina_29 alina_29 Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Am nascut la sfarsitul lunii martie o fetita pentru care am incercat sa fac totul pentru a beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)