avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale TERMEN VALABILITATE CERIFICAT FISCAL
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

TERMEN VALABILITATE CERIFICAT FISCAL

S-AU MODIFICAT TERMENELE DE VALABILITATE LA CERIFICATELE DE ATESTARE FISACALA DE LA ADMINISTRATIA LOCALA?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:32, 3 Septembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
O completare : certificatele de atestare fiscala emise de autoritatile administratiei publice locale sunt valabile pe durata lunii in care se emit, conform codului de procedura fiscala , art 113 modificat de legea 126/2012 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 29/2011 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala (M.Of. 484 din 16-iul-2012)


"(1)Certificatul de atestare fiscală se emite de organul fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, la solicitarea contribuabilului sau a notarului, respectiv a împuternicitului acestuia, conform delegării date de către contribuabil.

(la data 19-iul-2012 Art. 113, alin. (1) din titlul VIII, capitolul I modificat de Art. 1 din Legea 126/2012 )

(2)Certificatul de atestare fiscală se eliberează pe baza datelor cuprinse în evidenţa pe plătitor a organului fiscal competent şi cuprinde creanţele fiscale exigibile, existente în sold în prima zi a lunii următoare depunerii cererii.

(3)Certificatul de atestare fiscală se emite în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data solicitării şi poate fi utilizat de contribuabil pe toată perioada lunii în care se emite. Pe perioada de utilizare, certificatul poate fi prezentat de contribuabil, în original sau în copie legalizată, oricărui solicitant.

(la data 19-iul-2012 Art. 113, alin. (3) din titlul VIII, capitolul I modificat de Art. 1 din Legea 126/2012-)
....
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal auraneg auraneg Buna ziua, Persoanele care nu au nici case,nici terenuri,nici auto pot cere certificat fiscal?Pe ce criterii se elibereaza acesta? (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si plata acestora,ce spune codul fiscal? afass afass Buna seara,am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema,am un imobil cu mai multe apartamente spre vanzare(persoana juridica),fiecare ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu impozit neplatit din 2007, raspunderea notarului cablu cablu buna seara, am un prieten care se afla in urmatoarea situatie a cumparata o casa, la notar i s-a spus ca imobilul respectiv este cu taxele la zi, din cate ... (vezi toată discuția)