avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune - imobil nepartajabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune - imobil nepartajabil

Buna ziua,

Ce se intampla in cazul in care doua persoane, in calitate de coproprietari ai unui imobil (apartament), in urma cererii adresate in instanta de catre una din parti, pentru iesirea din indiviziune, nici una nu vrea sa i se atribuie imobilul (cu plata unei sulte), dar nu sunt de acord nici cu vanzarea acestuia, pentru ca ulterior sa imparta banii?

Ce solutie poate da instanta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:48, 1 Septembrie 2012
pai si atunci ce solicita instantei???

... e totusi un apartament pe care nu il poti taia cu cutitul in doua :wassat:
reclamantul solicita atribuirea imobilului catre cealalta parte, cu plata unei sulte, insa cealalta parte nu este de acord.
De fapt chiar ii convine situatia actuala.
daca nici una dintre parti nu este de acord cu atribuirea imobilului, atunci instanta va dispune scoaterea la vanzare a imobilului prin licitatie, urmand ca suma incasata sa se atribuie partilor in cotele stabilite de instanta.
Corect. Daca nicio parte nu doreste sa i se atribuie imobilul, instanta va hotari sa se vanda, de vandut se va vinde la licitatie pe un pret mult mai mic decat pretul pietei si astfel vor pierde amandoi.
Nu vad rostul sa platiti taxa de timbru, avocat, evaluare pt ca sa ajungeti in final tot la vanzare.. se poate intampla sa ramaneti cu mai nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog, un sfat! crixtina crixtina Problema in mare sta cam asa: Un apartament cu 2 proprietari ( bunica 63 %, nepotul 37%). Bunica isi vinde partea unei terte persoane, fara acordul sau ... (vezi toată discuția)
Nici eu, nici fostul soț nu avem bani pentru sulta aferentă cotelor atribuite din imobil în urma partajului. ce se poate întâmpla în această situație? lorely22 lorely22 Sunt în proces de partaj cu fostul soț chiar înaintea termenului de pronunțarea a hotărârii de fond. Până la momentul prezent instanța a decis 60% ... (vezi toată discuția)
Partaj adriana istrate adriana istrate Sunt divortata. Detin cu fostul sot un imobil cumparat in cote 1/2 fiecare inainte de a fi casatoriti. Ulterior ne-am casatorit. Vrem sa iesim din ... (vezi toată discuția)