avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre firme si contracte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre firme si contracte de munca

am 2 intrebari;1)vrem sa plecam ca si cuplu in strainatate la munca si vreau sa stiu cum verific o firma cat e de legala,ok,ce cheltuieli corecte implica,despre contract,conditii de munca,unde si cum aflu toate astea.2)unde pot reclama o pers.care in numele unei firme mi-a cerut sa depun niste bani chipurile pt.procesarea dosarului si daca pot recupera banii,va multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 2 Septembrie 2012
Puteti verifica la ITM daca acea societate este inregistrata ca agentie pentru plasarea fortei de munca .. Activitatea de mediere a fortei de munca in strainatate este reglementata prin Legea nr. 156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, cu modificarile si completarile ulterioare si HG nr. 384/2001 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 156/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

Agentii de ocupare a fortei de munca au obligatia sa se inregistreze la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza isi au sediul.

Sesizarea o puteti depune la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing de personal in strainatate?? Forumconsult Forumconsult Buna ziua, Suntem o firma de resurse umane si ne intereseaza daca putem face leasing de personal in strainatate si ce conditii ar trebui sa indeplinim pentru ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate colega3 colega3 vreau sa plec la munca in strainatate. o firma din timis mi-[b]a propus un loc de munca in germania la un hotel. am primit un ,,act'' in limba germana, fisa ... (vezi toată discuția)
Intermediere persoane pentru lucru in strainatate felicia_margareta felicia_margareta Buna seara, As dori sa cunosc ce documente sunt necesare pentru a dezvolta activitatea de intermediere persoane pntru lucru in strainatate ca cetatean cu ... (vezi toată discuția)