avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Concurenta neloiala?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Concurenta neloiala?

Buna. Am urmatoarea speta: O societate comerciala(S.R.L.) cu doi asociati are un punct de lucru deschis . Asociatii sunt in proces in sensul ca au formulate actiuni de excludere asociati unul impotriva celuilalt.
Asociatul care este si administrator si-a deschis alta societate cu acelasi obiect de activitate si punct de lucru (la aceeasi adresa ).
Intrebare: este concurenta neloiala avand in vedere faptul ca este aceeasi obiect de activitate, societatea se aseamana ca denumire, ce pot sa fac in asemenea conditii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 20:14, 2 Septembrie 2012
Art. 197, alin(2) din Legea 31/1990 va aduce destule motive in fata instantei atat pentru excluderea asociatului cat si pentru daune.
ART. 197
(1) Societatea este administrată de unul sau mai mulţi administratori, asociaţi
sau neasociaţi, numiţi prin actul constitutiv sau de adunarea generală.
(2) Administratorii nu pot primi, fără autorizarea adunării asociaţilor,
mandatul de administrator în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect
de activitate, nici să facă acelaşi fel de comerţ ori altul concurent pe cont propriu
sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sancţiunea revocării şi
răspunderii pentru daune.
Luati un certificat constatator de la reg. comertului pentru societatea in care "colegul" d-voastra este administrator, tot acolo va fi mentionat si punctul de lucru si activitatile autorizate la punctul de lucru si mergeti cu el la primul in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stoparea activitatii unei societati Borza Borza Buna. Doi asociati la o societate comerciala sunt in litigiu cu obiect excludere asociati. Intre timp asociatul care este administrator si-a deschis impreuna ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala ? cotmro cotmro Poate fi cineva administrator la 2 firme cu acelasi obiect de activitate ? (contabilitate , expertize contabile) Se poate considera concurenta neloiala acest ... (vezi toată discuția)
punctul de lucru intr un spatiu inchiriat andrreea01 andrreea01 ma confrunt cu urmatoarea pb...asociatul meu ( 50-50) , suntem doi in firma - srl, nu este de acord sa ne separam.eu vreau sa mi deschis o noua firma cu ... (vezi toată discuția)