avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

Buna ziua,

in urma unui proces s-a decis dezmembrarea unui teren in 2 loturi. am hotarare definitiva si irevocabila, s-a efectuat dezmembrarea terenului cu constructia aferenta la ocpi si acum urmeaza intabularea. doresc intabularea doar pe lotul meu obtinut prin instanta.
Intrebarea mea este: Pot cere intabularea doar eu pentru lotul meu, daca s-a efectuat dezmembrarea? Celalalt vecin nu doreste acum.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters246530 , utilizator 10:00, 4 Septembrie 2012
Da. Completati cererea respectiva si anexati toata documentatia referitoare la lotul dvs.
DA. Pe baza hotararii ramasa definitiva si irevocabila prin care ati obtinut atribuirea lotului respectiv, puteti solicita intabularea.
Ocpi in principiu nu ar trebui sa va refuze intabularea, insa pentru siguranta asigurati-va ca cererea care o veti intocmi va fi scrisa corect, justificata si in doua exemplare, iar raspunsul sa va fie eliberat la mina in scris.

Succese
Atata timp cat s-a facut dezmembrarea iar fiecare lot are proprietarul sau puteti sa faceti intabularea numai pe lotul pe care sunteti proprietar, urmand ca vecinul dvs sa faca intabularea cand doreste el. Nu ve-ti fi afectat in nicun fel.
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt.

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei parcele dintr-un teren gili_cristian@yahoo.com gili_cristian@yahoo.com Am un teren si as dori sa vand jumatate din el. Ce trebuie sa fac pentru parcelare si care sunt costurile aproximative. (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastrala virtuala danielascepchin danielascepchin Buna ziua! As dori lamuriri cu problema cu care ma confrunt acum. In noiembrie 2004 familia mea am cumparat in indiviziune cu o alta familie un teren de 900 ... (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)