avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este ilegal sa trimit o scrisoare judecatorului care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Este ilegal sa trimit o scrisoare judecatorului care imi va da sentinta?

Buna seara.
In cadrul unui proces penal la ultima sedinta mi s-a dat dreptul de a lua cuvantul. Dar datorita emotiilor m-am fastacit si nu am prea zis ce mi-as fi dorit si credeam din suflet ca ar conta.
Daca as trimite o scrisoare pe adresa tribunalului adresata domnului judecator in care sa imi scriu intreg punctul de vedere (jumatate de pagina A4), asta pana sa se pronunte sentinta ar fi ilegal? Ar citi-o? Ar ajuta? Ar fi indicat?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
loreenee, utilizator
Cel mai recent răspuns: trixme , utilizator 13:13, 6 Septembrie 2012
AntiStress a scris:

Acestea vor ajunge in dosar inainte ca judecatorul sa ia o hotarare, asa ca sansele de a primi o sentinta favorabila sunt destul de mari.

In primul rand, nu inteleg de unde trageti concluzia ca aceste concluzii scrise ii asigura omului o sentinta favorabila. Ceea ce ii pot asigura, insa, e linistea ca a spus tot ce a avut de spus si tot ceea ce considera ca se putea spune in apararea sa. Si asta nu e putin, macar psihologic daca nu si juridic. Altfel, fara date concrete privind speta si continutul concluziilor scrise care se intentioneaza a fi depuse, de unde ideea de sentinta favorabila???
@trixme, va rog sa cititi corect.
Eu am scris: "asa ca sansele de a primi o sentinta favorabila sunt destul de mari.",
Va rog sa cititi ce a scris si domnul avocat @eduardmunteanu: "punctul de vedere exprimat in cuprinsul concluziilor scrise se coroboreaza cu suportul probator administrat in speta, completul investit cu solutionarea cauzei pendinte, va adopta o hotarare in concordanta cu interesul pe care il manifestati in speta."
Asadar, raspunsul meu este ca al unui om simplu, trecut prin "sita justitiei", iar raspunsul domnului avocat, este unul de profesionist in ale justitiei, dar coroborate la un loc, ele duc in aceeasi directie, una pe care Dvs. n-o puteti intelege.

Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
@ANTISTRESS. Daca tot e sa facem analiza pe textul domnului avocat, dumnealui a spus "in masura in care puctul de vedere se coroboreaza". Eu nu v-am atacat capacitatile de intelegere, sa ne abtinem de la presupuneri de acest gen, va rog. Mergand pe logica dvs, per a contrario concluziile scrise depuse de procuror pot face ca sansele ca inculpatul sa primeasca o decizie defavorabila sa fie "destul de mari"? Ca raspuns la intrebarea topicului, mi se pare normal si util sa fie folosite toate caile pentru ca partile sa-si exprime punctul de vedere, concluziile scrise fiind o astfel de cale. De aici pana la a presupune, fara nicio informatie despre probatoriul administrat in cauza si fata a sti ce considera initiatorul topicului ca a omis sa mentioneze in fata instantei, ca simpla depunere a concluziilor mareste sansele unei decizii favorabile, mi se pare cu bataie lunga si cu sperante false pentru cel ce pune intrebarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concluziile cauzei intr-un proces penal lyly lyly Care ar fi efectul lipsei concluziilor scrise , ale cauzei i , ntr-un proces penal pana la darea sentintei ? (vezi toată discuția)
Cum se depun actele la dosar? dogarudobra dogarudobra se depun numai prin intermediul registraturii si in timpul sedintei de judecata la termen? dosarul se judecase,termene cu sedinte publice nu au mai fost cum ... (vezi toată discuția)
Concluziile intr-un caz penal lyly lyly Sa ma fac inteleasa .Avocatul a reprezentat toata familia ,din care doua aveau rol de parte vatamata si una inculpat -parte vatamata , impotriva unui alt ... (vezi toată discuția)