avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trebuie semnata Fisa Postului ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trebuie semnata Fisa Postului ?

Buna ziua.
Intr-o fisa a postului scrie ca salariatul raspunde cu averea personala pentru prejudiciile aduse firmei la care lucreaza(suspendarea sau inchiderea activitatii din culpa sa ). Este normal?
Sa semneze acea fisa a postului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: eleodor-popescu , utilizator 08:09, 4 Septembrie 2012
Acea prevedere este cam improprie formulata .. intrucat raspunderea patrimoniala a salariatului este reglementata in art.254 c.mun., si anume:
(1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
(2) Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.
(3) In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.

In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea recupera acea paguba, in ultima instanta, prin scoaterea la vanzare a bunurilor angajatului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare paguba angajator Diana_B Diana_B Buna ziua, In ce masura o amenda luata de catre un angajator poate fi recuperata de la angajatul din pricina caruia s-a luat acea amenda? Se pot intocmi ... (vezi toată discuția)
Dauna in accident auto pentru firma mihaibaciu10 mihaibaciu10 Buna seara, Cum se procedeaza in cazul unui accident auto produs de un angajat? Dauna este aproape totala si masina nu mare are casco. Angajatul se afla ... (vezi toată discuția)
Raspundere salariat is_yka is_yka Cum trebuie sa procedez pentru a-i imputa salariatului amenda pe care societatea a primit-o, deoarece acesta nu a scos rovinieta. (vezi toată discuția)