avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum recuperez banii dati cu imprumut?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum recuperez banii dati cu imprumut?

am imprumutat pe cineva de multi bani si acum zice ca nu are de unde sa mi dea. chitanta la mana nu am facut ca am avut incredere. toata familia lor stie cati bani are sa imi dea .ma gandeam sa o inregistrez cumva ca sa am o dovada cu care sa ma duc la politie .ce imi recomandati? este bine ce fac? vreau sa o dau si in judecata. cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Georgegeok , utilizator 16:06, 26 Mai 2019
Da, treaba cu imposibilitatea ar tine dar partea adversa se poate apara in sensul ca nu a ridicat banii.
Daca se face dovada ca i-a ridicat ar fi O.K.
Exista ceva probleme cu transferul prin card bancar.
Nu il recomand nici la avocati.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua,

faptul ca exista un transfer bancar este un mare avantaj. De bine de rau ai o dovada certa ca banii au plecat de la dvs. catre celalalt. Existand acest inscris ( extrasul de cont) se poate completa prin probatoriul cu martori care sa certifice faptul ca a fost vorba de un imprumut.
Oricum merita incercat. Un judecator diligent oricum il va lua la intrebari pe cel imprumutat care va trebui sa explice in ce imprejurari a primit acei bani si ce reprezinta ei.
Sustinut de un avocat cu exp[erienta la instanta cred ca sunt sanse bune sa castigati procesul.
Nu abandonati!

avocat Boncu
Interesant este faptul ca adesea sunt intrebat daca nu vreuu banii prin card.Si nu vreau.
Si refuz trensferul la indicatiile unor persoane care mi-au recomandat ca iti poti lua o mare teapa.
Si cum nu imi plac tepele, nu le recomand nici la altii pe principiul : ce tie nu-ti place altuia nu-i face.

Am avut cazuri in care instantele nu au vrut sa accepte plati prin card bancar.Pe recuperare prejudiciu la banci.
Baietii erau de treaba si de buna credinta dar erau probleme.Nu ii credea instanta.
Daca isi cauta un avocat cu experienta trebuie sa caute acolo unde exista avocati care sa stie cum sa arate, ca ceea ce este, exista cu adevarat, ca este real si nu este doar un lucru iluzoriu.
In rest, Constitutia Romaniei garanteaza dreptul la aparare.
Iarasi ajung la concluzia ca fiecare persoana are drepturi si libertati garantate dar depinde de felul cum isi exercita aceste drepturi si libertati fundamentale.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua,

Nu cred ca se poate rezolva, dar incerc. partintii mei au un magazin intr-o comuna. Lumea nu e bogata si multi dintre ei fac cumparaturile cash si la un moment dat iau pe datorie. Suma e trecuta intr-un caiet si ei semneaza in dreptul ei. De doua luni, doua dintre persoane nu mai trec pe la magazi, isi fac cumparaturile in alta parte si nu au restituit nici datoria. Putem face ceva? Multumesc
biancamica a scris:

Buna ziua,

Nu cred ca se poate rezolva, dar incerc. partintii mei au un magazin intr-o comuna. Lumea nu e bogata si multi dintre ei fac cumparaturile cash si la un moment dat iau pe datorie. Suma e trecuta intr-un caiet si ei semneaza in dreptul ei. De doua luni, doua dintre persoane nu mai trec pe la magazi, isi fac cumparaturile in alta parte si nu au restituit nici datoria. Putem face ceva? Multumesc

Raspunsul meu este ca da.
In primul rand aveti acel caiet cu suma datorata de cate ori au cumparat pe datorie si semnatura debitorului, iar apoi aceasta proba o veti completa cu proba cu interogatoriul debitorului si proba cu martori cu care veti dovedi ca aceasta modalitate ati ales-o pentru a avea clienti, ca initial debitorul a achitat datoriile, apoi ultimile sume nu le-a mai achitat, in mod culpabil. Aveti toate sansele de a castiga procesul in pretentii cu un avocat bun.
Nu plecati la drum fara avocat! Succes! ;)

Alte discuții în legătură

Imprumut intre persoane fizice cusmanm cusmanm sper ca nu am gresit forum-ul, daca DA, scuze... un contract (formular tip) de imprumut intre persoane fizice este \"valabil\", daca nu este incheiat la ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati fmaria fmaria Cum pot recupera niste bani imprumutati prin transfer bancar? Transferul bancar a fost facut cu titlu de imprumut dar....,nu se specifica nici o data de ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am imprumutat pe cnv cu o suma destul de mare de bani, peste 20.000 de euro ... andreea27 andreea27 Buna seara! Supun atenției dvs.urmatoarea situație. Am imprumutat pe cnv cu o suma destul de mare de bani, peste 20000 de euro.Singura dovada a ... (vezi toată discuția)