avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Licentiat si curs
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Licentiat si curs

Buna ziua,

daca sunt licentiat in psihologie si am facut si un curs pentru someri -gratuit- care are legatura cu psihologia(reflexoterapie), voi putea apoi sa-mi deschid un cabinet...sau altceva, ce initiativa privata-sa-i zic asa- as putea avea in vedere, cat de cat, minimală?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: parwer24 , utilizator 15:16, 6 Septembrie 2012
Daca acel curs a fost urmat in cadrul unui program de formare profesionala acreditat CNFPA si ati obtinut diploma, puteti sa va deschideti un cabinet de reflexoterapie. Daca doriti sa va deshideti cabinet psihologic, trebuie sa va adresati Colegiului Psihologilor din Romania, pentru a va putea acredita. Insa doar dupa master. In acest moment, avand calitatea de licentiat, dvs nu aveti dreptul, conform legii, sa faceti interventie psihologica. Stiti ce e surprinzator? Am facut si facultatea de psihologie si, vreme de 3 ani, in fiecare semestru am avut cel putin o materie care avea ca tematica deontologia profesionala, modul de organizare al profesiei. Vreme de 6 semestre ni s-a explicat tot ceea ce e nevoie pentru a profesa. Oare curricula dvs a fost diferita?
Dupa ce accesati site-ul www.copsi.ro, puteti sa va selectati domeniile in care doriti sa profesati. Psiholog clinician, psihologia muncii, transporturilor, etc. Va selectati domeniile, platiti taxa de acreditare (nu e mica, veti ajunge sa achitati peste 2000 lei totalul deschiderii cabinetului), va cautati un indrumator de stagiu (stagiu 2 ani minim).
Reflexo nu are nici o legatura cu psihologia dpdv legal. Legislatie separata, organisme de acreditare separate.
Va multumesc pentru raspuns.E bine ca pot deschide un cabinet de reflexo.Problema este ca am studiat pe cont propriu-in romana, in engleza- multe tehnici psihoterapeutice.In cele din urma am insistat pe vreo sase tehnici(sunt sute in lume) eficiente(inclusiv hipnoza).Stiu ce spuneti cu Colegiul, acreditarea etc.Nu stiu...dureaza si costa mult formarea.Si nu sunt sigur ca merita.Vreau sa va spun ca mi-e necaz pentru ca, desi sunt sigur pe mine in ceea ce priveste cunostintele(si practice) de psihoterapie(dar si de medicatie alopata si homeo), nu o pot practica, pentru ca nu am formare.Curat formalism made of Romania!
Am studiat singur(conceptul de "facultate" inseamna soarece de biblioteca)si resurse umane, dar nu merge...vor fi angajate numai femei, ceea ce e foarte bine pentru ele.

Va sfatuiesc sa va feriti de hipnoza, atata vreme cat nu sunteti psiholog autorizat sa practicati asa ceva. E un domeniu extrem de sensibil si periculos pentru practicant, atata vreme cat nu e acoperit de o acreditare recunoscuta oficial si o polita de malpraxis. Formarea respectiva este extrem de importanta, ea conferind o logica a abordarii cazului de catre specialist, plus un anumit nivel de specializare. Daca aveti acea diploma de reflexoterapeut, puteti opta pentru un pfa si sa lucrati la domiciliul pacientului sau sa colaborati cu altcineva (un medic, un centru SPA), cel putin o perioada pana va formati clientela. Un salon doar de reflexo nu va fi viabil. Cunosc zeci de exemple. Daca va uitati in jurul dvs, veti vedea ca sunt sute de reflexologi care combina mai multe specializari sau lucreaza in centre pluridisciplinare, altfel riscul de a da faliment datorita cheltuielilor foarte mari generate de chirii etc este extrem de ridicat in primii 2-3 ani.
Daca doriti, putem continua discutia pe privat. Ma pasioneaza domeniul, am facut cursuri de terapii neconventionale (inclusiv regresie hipnotica...practic doar pe familie :))), asa incat pot oferi cu drag din experienta mea.
Nu am reusit sa ma loghez aseara!Nu stiu ce sa intamplat.
Multumesc pentru raspunsul plin de amabilitate.Pai, va scriu aici mailul meu, desi nu stiu daca e permis sorinvanatoru@yahoo.com
Bune sfaturi imi dati,aplicate,practice.
Ma pasioneaza psihoterapia pentru ca sunt multi oameni suferinzi psihic,traumatizati,incercati.Am cautat acele terapii cu efect aproape imediat, instant therapy, very short therapy.Filozofia e o alta veche pasiune de-ale mele.Apoi religia, stiinta.Am scris doua cartulii care isi asteapta publicarea.Una are caracter literar.
Da, da, aveti dreptate cu chiria.Sa vad ce pot face, voi cauta sa reduc costurile.
Da, hipnoza, regresia...Karma,filozofia indiana.Cartarescu a descris literar regresia undeva in cartile lui.
Si mai e mult interesanta terapie cognitiv comportamentala.Pe de alta parte,desi stiu foarte bine ca nu am dreptul sa prescriu medicamente alopate, totusi ma laud(daca nu ma laud eu...)ca ma pricep si aici.Ca romanul.Se pricepe la toate!...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deontologia psihologului. Stressmaker Stressmaker Buna ziua. Vreau sa stiu daca se poate trece peste codul deontologic al psihologului daca prin aplicarea unei proceduri de hipnoza asupra unui pacient care ar ... (vezi toată discuția)
Hipnoza - exista acte normative care reglementeaza aplicabilitatea? antipot antipot Vreau sa stiu ce anume spune legislatia romana despre hipnoza si aplicabilitatea ei. Pentru ca in america hipnoterapia a ajuns sa fie considerata o terapie, ... (vezi toată discuția)
Hipnoza de strada/spectacol ZippLord47 ZippLord47 Buna ziua! As vrea sa stiu si eu daca este o lege cu privire la folosirea hipnozei in scopuri neterapeutice, gen hipnoza folosita in show-uri. De exemplu, in ... (vezi toată discuția)