avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

buna ziua,am un copil nascut un martie 2011 si am concediu de crestere de 2 ani pana in martie 2013,sunt iar insarcinata si copilul se va naste tot in martie 2013 chiar i nainte de a face 2 ani primul copil.as dori sa stiu daca mai am dreptul sa stau inca 2 ani acasa cu al 2lea copil,fiindca eu am auzit ca nu e posibil decat un an?multumesc

va intreb pt ca o colega de a mea a nascut acum vreo 5 ani si intre timp a mai nascut un copil si pt al 2lea nu a avut dreptul decat un an pt concedi de crestere


Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:19, 5 Septembrie 2012
1. - Nu e adevarat ce ati auzit.
- Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pentru a intra in CCC2 (atasati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- CCC2 poate fi pana la 1 an sau 2 ani (depinde ce varianta alegeti).

2. - Angajatorul emite o decizie de prelungire a suspendarii CIM.
- Cu o copie aceasta decizie si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC1) si completatio cererea pentru CCC2 (nu mai aveti nevoie de alte acte in plus).

3. - CCC2 incepe in ziua urmatoare aceleia in care se termina CCC1.
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi ca pentru CCC1 dar:
* nu mai mare de 3400 lei daca optati pentru varianta pana la varsta de 1 an a copilului;
* nu mai mare de 1200 lei daca optati pentru varianta pana la varsta de 2 ani a copilului.

4. Deoparece amandoi copii sunt nascuti dula 31.12.2010, pe perioada de suprapunere a perioadei de cand se naste al doilea copil si pana se temina CCC1 veti primi in plus, pe langa indemnizatia pentru CCC1, 600 lei pe luna.

5. In cazul colegei dvs. se aplica alta legislatie iar ea a nascut al doilea copil la un an dupa ce l-a nascut pe primul si a beneficiat de indemnizatie pentru CCC2 pana copilul a implinit 2 ani (adica a primit indemnizatie numai un an de zile).


Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modul de calcul al indemnizatiei pentru cresterea celui de al doilea copil adinalaura adinalaura Buna, ne puteti ajuta in legatura cu modul de calcul al indemnizatiei pentru crestere copil in urmatorul caz: avem un copil nascut in septembrie 2010,iar ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate maryag maryag am nascut in 23 martie 2011 o fetita si am concediu de crestere pana in 23 martie 2013.si primesc 200 de lei alocatie si 860 de lei indemnizatie in total1060 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil mimioomi mimioomi buna ..am si eu o intrbare..am un copil de 2 ani si mai am unul de 6 saptamani ..tre sa fac din nou toate actele ..sau e suficient o cerere de prelungire a ... (vezi toată discuția)