avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare recuperate in pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare recuperate in pontaj

Vreau sa stiu cum se evidentiaza orele suplimentare recuperate in pontaj.
De exemplu, daca un salariat a efectuat 8 ore suplimentare pe 9 august, angajatorul este obligat sa-i dea liber pana pe 9 octombrie (in 60 de zile de la efectuarea orelor suplimentare). Insa, daca luna august se inchide si salariatul apare cu orele suplimentare in august, cum trebuie sa apara in pontaj astfel incat sa nu i se plateasca orele suplimentare in august pt ca el le va recupera prin ore libere platite, luna urmatoare?
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 07:30, 6 Septembrie 2012
Daca i se acorda in intervalul de 60 de zile , salariatul va fi pontat 8 ore/zi in ziua respectiva.

Daca nu i se compenseaza in acest termen , atunci i se vor plati conform prevederilor legale in materie.
Depinde cum aveti intocmite pontajele.
Aveti pontaj cu totalul orelor lucrate de salariati sau un pontaj cu programul normal de lucru si unul pentru orele suplimentare?

Oricum, atentie la cele "16 ore/zi" din data de 9 august, daca salariatul presupun ca are un CIM cu norma intreaga (oricum in cazul CIM cu timp partial, este interzisa munca suplimentara, cu exceptia cazului de forta majora).
Conform art. 115(2) din CM republicat, durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore.
Orele lucrate suplimentar se evidentiaza in foia colectiva de prezenta in coloana destinata acestor ore, caz in care sunt platite cu spor de cel putin 75%. In conditiile in care se acorda ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice nu se evidentiaza in pontaj in ziua in care au fost efectuate. Pe baza prezentei la lucru confirmate de condica de prezenta, cartelea electronica dsau alta forma se acorda orele lucrate suplimentar ca ore libere platite.
Deci il trec in pontaj 8 ore, desi a stat 16 ore pe 9 august, iar in luna urmatoare, sau cand ii pot da liber in cele 60 de zile, il trec prezent 8 ore in pontaj, desi el se afla in recuperare, corect?

Pontajul este cel general/tipizat, cu total ore lucrate (unde-s incluse si orele suplimentare) si total ore nelucrate.
Cum sa stea 16 ore/zi .??? ... se trec doar 8 ore daca se compenseaza ...

Alte discuții în legătură

Completare fise pontaj rak0770 rak0770 Cum se face pontaul unui salariat care lucreaza luna in curs mai multe ore dar caruia i se acorda zile libere lunile urmatoare? Spre exemplu el a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Pontaj lunar ore suplimentare, weekend si sarbatori legale ( ... cristinast cristinast pontaj lunar ore suplimentare, weekend si sarbatori legale ( care se platesc in aceeasi luna) buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti daca procedez corect la ... (vezi toată discuția)
Regulament intern program de lucru winer winer Am 2 probleme va rog cineva sa ma ajute:(( 1.firma are mai multe activitati de ex. restaurante,reparatii auto,pensiune. Trebiue sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)