avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Grila Notarilor Publici vs valoare de circulatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Grila Notarilor Publici vs valoare de circulatie

In cazul vanzarii unui teren de 5000 mp la 5 EUR metrul adica 20.000 EUR intre 2 persoane fizice , cum se calculeaza taxa de transfer de proprietate si onorariul notarialla ce valoare? In grila notarilor terenul e evaluat la 130 EUR metrul patrat adica 650.000 EUR in zona respectiva desi terenul este traversat de linii de inalta tensiune si practic inutilizabil pentru constructii si de aici pretul atat de mic.

Intrebare valaore de circulatie sau grila notarilor?

Am inteles ca la valori mici nu se accepta din cauza faptului ca se poate considera spalare de bani insa in situatia prezentata acesta este pretul terenului.
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 12:18, 11 Octombrie 2012
grila notarilor are rolul doar de a salva bugetul statului - adica este valoarea la care se calculeaza taxele notariale. nu este un ghid de preturi sau un index al preturilor imobiliare.
pretul il stabilesc partile si numai partile.
Totusi, ori nu e incadrat bine pe grila, ori pretul este derizoriu...3% din valoarea de grila?!?
Mai verificati incadrarea si in alta parte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cost estimativ contract de intretinere parinti pynu pynu Buna seara , intrebarea mea este urmatoarea , tatal meu detine 2 imobile un apartament si o casa si as dori sa stiu cum pot face contract de intretinere cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil laura_agapy laura_agapy As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare Marius0123 Marius0123 Intentionez sa achizitionez un apartament pretul pentru care am batut palma este 35.000 eur dar pretul din grila pentru care se plateste impozit este 36.000 ... (vezi toată discuția)