avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casare sentinta si trimite cauza pentru rejudecare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casare sentinta si trimite cauza pentru rejudecare .Irevocabila

Prima instanta , judecatoria,a dat castig de cauza in fond funciar pe un teren ,fara sa fiu incunostintat de reclamant , avand calitatea de comostenitor . S-a facut recurs de com.locala ,cu care ocazie ,afland de cauza ,am facut recurs in interes propriu ,dar ne avand calitate procesuala activa .
Trinubalul a dat decizia " respinge recursul meu si admite recursul comisiei locale ,caseaza sentinta si trimite cauza pentru r e j u d e c a r e . Irevocabila. ".
Va rog , pot sa fac cerere de interventie in interes propriu la rejudecare ? ,ce semnificate are pentru mine i r e v o c a b i l a ?.
Va multumesc.












Cel mai recent răspuns: taur36 , utilizator 08:50, 6 Septembrie 2012
Da, puteti face cerere de inerventie in interes propriu acum cand dosarul s-a reintors la fond spre rejudecare.

Toate hotararile pronuntate in recurs sunt irevocabile. Adica nu mai exista nicio alta cale de atac.

Problema se pune acum in legatura cu motivarea deciziei de casare, deoarece instanta de fond, in rejudecare este tinuta in noua judecata de motivele acestei decizii de casare.

Adica, in rejudecare, instanta de fond se limiteaza in rejudecare procesului strict la motivele pentru care a fost trimisa in rejudecare.

Dvs. facand cerere de interventie in interes propriu, luati procesul de unde se afla in acest moment.
multumesc frumos , concis si la obiect.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare cu rejudecare omatcons omatcons Bună ziua. Am un proces în calitate de pârât având ca obiect -fond funciar-, la o judecătorie din MM. În primă instanţă acţiunea reclamantului a ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie concediere, rejudecare ctynn ctynn Care sunt motivele rejudecarii in cazul litigiilor de munca? (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa casare UrsacheSoare UrsacheSoare Buna ziua, Am inceput un proces in 2009. Am depus actiunea in mod corect la Judecatorie. Insa judecatoria a considerat ca nu e competenta material sa judece ... (vezi toată discuția)