avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bani virati in mod eronat in contul altui client
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bani virati in mod eronat in contul altui client

AM facut niste plati acum 45 zile si dintr-o eroare care-mi apartine am facut viramentul ( in valare de 8200 ron) unui alt client decat cel care trebuia.
Am sesizat acest lucru dupa cca. 10 zile si de atunci nu resusesc sa-l conving sa-mi vireze banii inapoi.
El , personajul, imi promite de fiecare data ca-mi va da banii a 2 zi si nu raman decat cu promisunea.
Precizez ca firma caruia i-am virat banii in mod gresit , se afla la Drobeta Turnu Severin , iar eu sunt din Suceava.
Dpdv legal ce se poate face?
ce categorie de infractiune este asta,?
ce mijloace pot folosi sa-l ;;fortez'' sa-mi returneze banii.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
ionel10lic, utilizator
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 21:10, 6 Septembrie 2012
1) Printre altele, încercați să-l speriați cu o Notificare în 2 exemplare (una la împricinat) SCRISÃ, clară și precisă cu somație-un termen de circa 3-5 zile de înapoiere a banilor către dvs. (prin poștă-recomandată cu Confirmare de primire) în care-i comunicați că veți depune o Plângere Penală la parchet.
2) pe baza Notificării : un proces de recuperare a banilor.
Dupa ce faceti notificarea inaintati in instanta cererea de chemare in judecata pt imbogatire fara just temei
catre care instanta?
Instanta de judecata din Suceava sau cea din Drobeta Tr. Severin de unde este cel care nu vrea sa-mi returneze banii?
Nu ar fi mai bine inainte de asta sa fac o plangere la politie?
sau care sunt etapele?
Multumesc mult , daca m-ati ajuta in acest sens.....pt. ca trebuie sa fac ceva
1) către instanţa domiciliului pârâtului în conformitate cu prevederile C.P.Civilă, art.5, dacă respectivul cetățean are domiciliul în D.Tr.Severin, la judecătoria aceea.
2) DA, ar fi posibil ca apelând la organele de poliție, să-l determinați să vă înapoieze banii (însă puțini cetățeni ai mileniului trei se mai tem de Divinitate ori se sperie de poliție).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj cu mediere dupa noul cod civil gabi19319 gabi19319 Buna seara tuturor, As dori sa aflu daca dupa intrarea in vigoare a noului cod civil va mai fi posibil divortul + partaj in conditiile incheierii unui ... (vezi toată discuția)
Ajutor amenda primita pe nedrept dupa 2 ani truscabogdan truscabogdan Buna ziua, am si eu o problema, voi incerca sa o explic cat mai pe scurt ca sa intelegeti. In jurul anului 2013 am vandut pe site-uri de vanzari online ... (vezi toată discuția)
Paternitate - declaratie de recunoastere minor, refuz de punere in aplicare la starea civila Roman85 Roman85 Doamnelor si Domnilor avocati va supun atentiei urmatorul caz la care astept un raspuns Am fost la notariat am dat declaratie de ... (vezi toată discuția)